Baterije se jako puno naprezu na EDF modelima zato sto je kod njih tezina uvek kriticna i zato se uvek ide na sto manje neophodne baterije. Jeste da od skoro postoje i 65C baterije ali ako pogledas njihovu tezinu videces da su mnogo teze nego neke od 30C, znaci opet smo na pocetku. Nove baterije jesu bolje, mogu da daju vise struje ali na tim strujama jako kratko traju, 10-20 ciklusa i cao.
Ja sam bio kupio EDF, Multiplex Twister, opremu i baterije za njega i kada sam uzivo video kako sve to ide i kako se cuje
, a to je jako dobar model. Zuba (r-xx) se puno bavio EDF modelima i koliko znam batalio ih je. Video sam uzivo i Spark od CARF-a, koji sam zamalo i kupio, i to je cisto bacanje para. Jet je na turbinu, sve drugo su igracke.
Stvarno nisam znao sta i kako da napisem ovde Vladi, sta god da napisem ne valja. Da budem iskren, zao mi coveka, narocito kada vidim ljubav i energiju koju ulaze, i kako da mu kazem da ce to leteti 5 sekundi ako sve to stavi sto hoce, stvarno nema predstavu u sta se upustio. Ne kazem da je nemoguce to sto on hoce, ali prvo se napravi model sa jednim motorom pa se nesto nauci sa njim, pa onda sa 2 motora, pa vektorisani potisak, pa yaw efekat, pa ziroskopi, i sve se to radi na nekom profilnom deproncu pa ako padne nema veze. On covek pravi letecu maketu i hoce sve to odjednom, stvarno mi je bilo zao. A tek programiranje stanice, to sto kaze Misa da je posao od 10 min, da mozda ukucati to u stanicu osnovne mikseve, ali parametri i krive i procenti da to sve bude kako treba je mnooooooooooogo vise vremena, eksperimentisanja i letenja. A tek sve to sa kinekskim servoima, ESC i depronom, pa granici se naucnom fantastikom.
Vlado dobro se zamisli zasto se niko od iskusnijih modelara ne ukljucuje o ovaj topik, sta i kako da ti kazemo a da shvatis na pravi nacin? Dodji do BG da popijemo pivo, ponesi model pa cemo ti uzivo mnogo lakse objasniti. Stvarno greota da se slupa, nije da ti to zelim, ali nazalost je tako.
poz