RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > JET MODELI

SU-37

<< < (37/43) > >>

firebird:
Vlado, šta je sa suhojem, dokle si stigao  (work), jel' uspela fora sa mixerom?

vlada-r:
Prijatelju nista od toga kod mene ne funkcionise, ili je neispravan mixer ili ja to numem da povezem? Imao sam problema sa ESC-om, nece da radi bez beka kad izvadis srednju zicu. Sreca ja nju nikad ne secem nego je izvadim, nikad neznas kad ce ti zatrebati. Posle se pojavio problem sa servoima koji pomeraju motore, kako prikacim mexanizam za pomeranje na servo on pocne da posti kad je u neutralnom polozaju. Kad mu das komandu da radi tako pistanje prestane, cim se vrati u neutralan polozaj on opet ocne da pisti? Nemoguce da je servo preopterecen, ceo mehanizam sa sve motorom i elisom nije tezi od 90g. Interesuje me da li smem koristiti dva pazlicita servoa ili bi bilo pozeljno da budu svi isti?

vlada-r:
Evo posle duze pauze konacno se privodi kraju izrada modela, malim ali bitnim koracima se ide napred. Neke komponente nisu htele da saradjuju medjusobno pa je moralo da bude nekih izmena. Evo i videa kako funkcionise TV na ovom modelu.

rajevic:
 (yay)  (<--)

vlada-r:
Posle duzeg zastija opet se malo radilo na Suhoju, problem mi je bio kako da resim polugu za repnu povrsinu kako nju da napravim? Posle konsultacija sa iskusnijim modelarima dosao sam do zakljucka da napravim prsten od tvrdog drveta, da za njega zasrafim i zalepinm parce plastike debljine 2mm. Napravio sam prsten u obliku suze koji tesno naleze na alu cevcicu koju sam koristio, posto je taj spoj bilo tesko zalepiti zato sto neverujem da bi ista lepke dospelo izmedju drveta i cevcice. Uzeo sam burgiju od 1mm i probusio drvo i alu cevcicu, uzeo sam mali eksercic odgovarajuce debljine i iskoristio ga kao osigurac. Nije jos mnogo preostalo da se uradi, sledece je postavljanje servoa i produzetaka za njih, zavrsno lepljenje imitacija motora i vertikalaca, kompletno nanosenje flis papira na model. Srafljenje motora za nosace, povezivanje sve elektronike podesavanje setapa na stanici i model ce biti spreman za akciju. Nadam se da cu pre prvog leta uraditi kalup kabine od drveta i napraviti providnu kabinu sa pilotom u njoj.

Uploaded with ImageShack.us

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version