Vlado, samo napred...
ž
Možda se opečeš, možda i ne, čini se da si spreman na obe opcije. Ali ja te svakako podržavam... Znam da će se Veljko sad nasmejati...
Koju stanicu imaš. To što želiš nije lako opisati rečima.
Poenta je sledeća, to mora da se izmiksuje u stanici, i kao što M2002 reče moraš koristi odvojene kanale za gas na oba kontrolera.
Pošto ne znam koju stanicu imaš, pokušaću da ti objasnim "pseudo" rečima.
Recimo, kanal jedan ti je Gas kao i obično, ali isto tako Gas preusmeriš i na kanal 6. To znači da ti oba kanala (1 i 6) imaju istu funkciju. Oba kontrolera povežeš na po jedan kanal, recimo
LEVI motor na Kanal 1,
DESNI motor na kanal 6.
E sad dolazi težak deo opisa rečima ali ću pokušati: Ta dva kanala miksaš za kormilom pravca (YAW).
Prvi miks ti je: PRAVAC (YAW) -> Kanal 1
To znači da kada pomeriš palicu u
levo, gas na tom kanalu mora da se smanju, a na kanalu 6 da ostane isti. Kad pomeraš u
desno ostaje sve isto.
Drugi kanal ti je: PRAVAC (YAW) -> Kanal 6
To znači da kada pomeriš palicu u
desno, gas na tom kanalu mora da se smanju, a na kanalu 1 da ostane isti. Kad pomeraš u
levo ostaje sve isto.
Kako se to konkretno radi zavisi od toga koju stanicu imaš. Podešavanja se razlikuju od stanice do stanice.
Ja ti preporučujem da uzmeš tvoju stanicu i da se igraš sa miksevima, da bi shvatio kako oni rade. Ubeđen sam da ćeš se snaći kad te jednom "prokine", ta tako kažem.
Stavi recimo dva servoa na te kanale i za početak probaj da namestiš da ti oba reaguju na Gas, identično.
Posle pokušaj da napraviš da ti jedan reaguje i na gas i na pravac. I onda ćeš garant uspeti.
Samo da napomenem da je teško ovo objasniti rečima, ovo je jedno od rešenja, i da svako ko kaže da može i drugačije, slažem se u startu! Ja sam ti dao odgovor koji je baziran na stanici koju ja imam, Graupner MX-16iFS.