RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > JET MODELI
F-16C xl falcon parkjet od stirodura
srdjan012:
Po zavrsetku MIG-29 odlucio sam se da napravim jos jedan ParkFlyer, ovaj put sam pozeleo nesto malo vecih dimenzija.
Trazeci po net-u odgovarajuci model koji bi mogao da izradim bez problema pronasao sam F-16C XL varijantu. Dimenzije JET modela
su 1600mm x 1200mm sto i neizgleda bas nesto preterano veliko. Ovakvo misljenje sam imao sve do trenutka dok nisam odstampao plan
modela koji sam skino sa ovog sajta http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=337663 tek tada sam shvatio kolike su dimenzije ovog modela.
Ovako bi trebalo da izgleda gotov model.
Potrudicu se sto je vise moguce da dobijem ovakav izgled.
Izrada ovog modela sudeci po planu nije delovala komplikovano sve dok nisam poceo da lepim elemente.Do sada sam uspeo da uradim sledece.
Evo slika dosadasnjeg napretka u izradi ovog modela.
ovako izgleda odstampan i sastavljen plan od 90 lista A4 formata.
Izrezan trup i krilo modela, velicinu mozete uporediti u odnosu na MIG-29 i helikopter KDS450
Ovde se vidi izrada NOS-a modela.
Nastavak radova oko gornjeg dela modela.
ovde se vidi pripremljeni delovi za lepljenje
Model treba da se osmirbla i ispravi sve sto nije precizno odradjeno. Model planiram da ojacam staklenim platnom.
Toliko za sada nastavak radova sledi ubrzo.
Srdacan pozdrav
saxpg:
Srdjane, ovo izgleda jako dobro za pocetak, iako sam malo sumnjicav u sve zbog velicine koja je dosta velika za ovu vrstu materijala.
Steta sto krilo nece imati aeroprofil.
srdjan012:
Potrudicu se da ojacam model sto je vise moguce u odnosu ojacanje VS tezina, mada smatram da ce staklo platno dosta pomoci u ovom projektu. Aeroprofil krila cu takodje pokusati da napravim ali neverujem da cu uspeti no videcemo. Zasad cu se drzati plana koji imam pa kad poleti (ako poleti) videcu sta treba promeniti na modelu. Ocekivana tezina ovog modela je 1200-1600grama sa kompletnim setupom ako se uklopim u ovu tezinu trebalo bi da poleti.
srdjan012:
Evo stigoh i do doljnjeg dela modela. Zasad to izgleda ovako.
Nastavak radova ubrzo....
srdjan012:
Evo jos slika o napretku u izradi ovog modela. otprilike sad sam negde na polovini ili blizu polovine procesa izrade.
Ovo je imitacija rakete napravljena od stirodura. Raketu planiram da oblozim staklenim platnom da bi dobio u cvrstoci dimenzije rakete su 16mm x 30mm
Planiram i izradu imitacije dopunskog rezervoara za gorivo koji ce stajati ispod krila. Vise o tome tek nakon izrade.
Za sada toliko.....nastavak sledi.....ubrzo.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version