RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > JET MODELI
F-16C xl falcon parkjet od stirodura
srdjan012:
Ovo je motor sa EDGE540 koji je totalno druga prica. Moror je kupljen jos pre 4 meseca kada nisam ni saljao da cu da pravim ovoliki model. Pa nista skupljamo parice za bolji motor nema druge. Hvala magic na dobrom savetu.
marko:
Srki, alal vera za kreativnost!
Servo za dubinu(horizontalac) je koliko vidim mini, mikro ili piko, j.e.b.i.g.a. ne razumem se u male servo.
Ali znam da na dubini bi trebao da bude u tvom slucaju malo jaci servo, ako planiras da stavis jedan, ali ako planiras dva(po jedan za svaku polovinu horizontalca) onda je zadovoljavajuce.
Ne zabvoravi da sto je teza ptica, jel, a i brza, veca su i aerodinamicka opterecenja i pojave koje se ispoljavaju pritom(vitoperenje, savijanje itd.).
Moja ti je preporuka da ne presvlacis ceo avion sa staklom(da ne objasnjavam jerbo ce se post pretvoriti u izdanje Ruskih romanopisaca).
Dovoljno je da stavis ojacanja gde je to neophodno(karbonske cevcice) kao ramenjaca krila, mozda neka uzduzna ojacanja trupa, spoj trupa i krila...
srdjan012:
Pretpostavljao sam da mikro servo od 9g nece biti dovoljan za oooovoliku tezinu i ovoliki model. Ojacanje sam odradio na dva mesta 3 mesta sto se krila tice. Imam letvicu 6x6mm po sredini krila duzine 1200mm iz jednog komada, drugo ojacanje je letvica duzine 340mm na pocetak krila i treca letvica je duzine 510mm na napadnoj ivici krila koja je obradjena na polukruzni oblik da bi koliko toliko lakse prosecala vazduh. spoj izmedju ovih letvoca je odradjen u Z varijanti izbusen sa 2mm burgijom i ugradjena karbonska sipkica od 2mm u duzini od 30mm za svaki sastav. Da pojasnim odradio sam u neku ruku sendvic sastav i smatram da je to najbolje sto sam umeo da izvedem. Mislim da je sasvim dovoljno. Imas pravo Marko, ako presvucem ceo model staklenim tkanjem bice ooohohohooo tezak model. Moracu dobro da razmislim sta mi je ciniti.
Ili cu da nabavim motor kao sto rece Magic 1650w 6s bateriju i bolje servo-e i onda da presvucem ceo modem staklenim tkanjem.
Ili cu samo da ojacam horizontalac i vertikalac sa po jednom karbonskom sipkicom i pokusam da poletim sa ovim setupom bez presvlacenja staklenim platnom. Moracu da razmislim koliko sam spreman jos finansiski da ulozim o ovaj model i koliko mi je sve to uopste isplativo.
Videcemo.....
ak:
Isplativo nije u svakom slucaju ;namig
Jedino ako mislis da ga prodas.
srdjan012:
Da je plan bio prodaja nebi ga onda ni pravio..... o prodaji ni govora.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version