Svaka cast Srle ,dokle si stigao?Verovatno se igras sa novim modelom,jel? sta imas novoga da mi pokazes ,jedva cekam da vidim sta si sa ovim uradio sa ovim modelom i kako ce da gura taj motor toliku grdosiju....PUNO POZDRAVA I ....................... ...................................DAJ NOVOSTI!!!!!
PS; kako savijas stirodur prema obliku nekih rebara ,a da zadrzi taj oblik za kasnije kada ga skines na doradu?HVALA TI JOS JEDNOM
Na zalost trenutno sve stoji okaceno na plafon, nastavicu radove uskoro sad malko odmaram sto se ovog modela tice.
Savijanje stirodura je vrlo prosto, postupak je ovakav.
Uzmes neku metalnu posudu (plek za gibanicu sto zena koristi u kuhinji) naspes dva prsta vode i stavis da se greje, kad voda prokljuca potopis deo koji zelis da savijes da se kuva jedno 5 min u kljucaloj vodi. Posto je stirodur lagan i pluta po povrsini nemoras da mesas da ne zagori, ali obavezno na svaki minut potopi ga malo u vrelu vodu da se zagrevaju obe strane. Nakon 5min izvadi parce stirodura iz kljucale vode i savijaj ga oko neke cevke (ako ti je potreban polukruzni oblik. Stirodur mozes da oblikujes u sledecih 20-30 sekundi posle toga se ohladi i oce da pukne. kad ga savijes na oblik koji ti treba zadrzi tako i ohladi pod cesmu. Ako oblik nije zadovoljavakuci ponovi postupak. Ako zelis recimo da napravis oblik kao slovo S onda je potrebno da kuvas samo jednu polovinu stirodura koju ces da oblikujes pa kad zavrsis onda kuvas drugu polovinu. probak mogu da se naprave vrlo cudni oblici. ja sam kuvao i savijao stirodur od 10mm bez problema. Sa stirodurom od 6mm ovaj postupak je decija igra, posle samo ostavi deo da se osusi. jedina mana je u tome sto napravis takav svinjac po kuhinji da nemogu da ti opisem. PREPORUKA: radi ovo kad ti zena nije kuci inace ces da poletis pre modela.....provereno...
Moj ti je savet da probas prvo sa 6mm dok ne skapiras kako ide posle je lako....
Ako neko ima bolje resenje od ovoga slobodno neka napise, svaki savet je dobrodosao.
pozdrav