RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > JET MODELI
F-16C xl falcon parkjet od stirodura
srdjan012:
Razmisljao sam da odustanem iz dva razloga:
1. Finansije...
2. Krajnja tezina ovog modela koja ce da bude oko 2300-2400grama
Ali sam odlucio da ga zavrsim po svaku cenu.
prvobitni plan je bio da ceo model ne predje 1200grama da leti sa motorom od 500w i 3S baterijom. Ali razvoj ovog modela je otisao predaleko.
Zavrsice se sa tezinom od 2300-2400grama, motorom od 1600w i 6S baterijom........
Bas mali setup za ParkFlyer-a.....
tibeteagle:
Moja podrška da završiš, ako ti to nešto znači. Nije važna šminka za prvi let. Ako imaš delove, završi i poleti ga.
Ako nemaš, okači na ekser i posle izvesnog vremena, kada dobiješ opet snage, završi. Kako sam video, imaš lepu dugačku privatnu pistu, pa sa poletanjem nećeš imati problema.
Što se težine tiče, nije to toliko veliki problem. Džetovima ne smeta da su teži, sem ako želiš 3D akrobacije. :) Modeli preko 1 kg već nisu park frajeri ;namig
srdjan012:
Nije to dugacka privatna pista, to je javni put koji jos nije pusten u saobracaj za motorna vozila. lepo smo proverili za avione nema znak zabrane pa mislim......
tibeteagle:
Srđane, shvatio sam odmah kada si to napisao. Nisam mislio da si na svom trošku pravio asfaltnu traku, jer bi onda već leteo nekog džeta natoj pisti. mmmm
Kada ponekad nađem neku divlju livadu za letenje u okolini, kažem da je moja livada. Brzo se ispostavi da nije moja, kada dođu ovce ili krave da pasu. :(
Ako model i ne zavšiš nije nikakav neuspeh. Svako iskustvo je iskustvo. Što si ovde naučio praveći konstrukciju, dobro ćeš upotrebiti na sledećem projektu. Imam i ja nedovršene modele zbog manjka budžetskih sredstava u fondu za modelarastvo. ;namig
srdjan012:
tibeteagle znam ja da si ti shvatio da pista NIJE MOJA ali nisam mogao da odolim da to ne kazem lol. Model cu pre ili kasnije zavrsiti to je sigurno. Ne zelim da zurim ima dosta stvari na koje moram obratiti paznju i biti vrlo precizan da nebude posle kajanja "eh sto sam zurio....itd" ajd da kazem onu cuvenu..."ovaj model pripremam za prolece.....".
Nastavak radova sledi ubrzo.....
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version