RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > JET MODELI

F-16C xl falcon parkjet od stirodura

<< < (2/7) > >>

srdjan012:
Evo napretka u radu na modelu. slike govore sve.

Nos modela je Kit-ovan akrilnim kit-om za drvo koji se nakon susenja smirgla i dobija izuzetno tanka i ravna povrsina.

Kabina je izradjena od punog stirodura, ispod kabine se vidi kutija koja je predvidjena za baterije i prijemnik. predvidjeno je da ova kutija zaprema dve 3S baterije po 2200mah ili jednu 6S 5000mah ako odlucim da nadogradim svoj model.

Drzac motora napravljen je od aluminijumskog profila 1.7mm izuzetno stabilan drzac.

Toliko za sada. posto sam nabavio stakleno tkanje 48g i aero epoxy smolu planiram oblaganje celog modela.
Dosadasnja tezina modela je 915grama bez baterija, prijemnika, i servoa. ocekujem da ukupna tezina modela dostigne 1400-1500g sto i nije tako mala tezina.

Srdacan pozdrav....

magic:
Nisam se mnogo zanimao motorima sa malim elisama ali to cudo da bi letelo kako treba trebace mu dooosta snage. Ne vidim koji je motor u pitanju, ali deluje dosta malo isto kao i kontroler. Isto tako idi na sto veci napon a sto manje Ampera jer veliki amperi "jedu" male baterije. Vidi nesto od Scorpion HK serije, konkretno HK-3026-1400KV http://www.scorpionsystem.com/catalog/motors/hk30/S-HK30-1400KV/ trpi 6S i dao bi ti 30.000 o/min. Nemoj da te plasi 6S, povezes 2 od 3S redno i to je to. Evo ubacio sam ga u Scorpion Calc i kaze 6S sa 6x4 oko 35A za 1,8kg potiska i oko 170km/h, nije lose. Moja preporuka bi bila Rhino 3S  2250 25C (19$) vrh baterije za smesne pare i imao bi oko 6-8 min leta da ga przis. Plus ako pozelis da letis nesto normalnije 3S 2250 je prava velicina za puuuuno toga.

Da ne zaboravim, napravi usisni kanal koji bi vukao vazduh napred i prelazio preko motora i tako vrlo pospesio hladjenje. Obicno je odnos usis:izduv 1:3-4 ali posto je ovde na kraju elisa koja ce poprilicno da vuce, neka se javi neka ko je imao takvog iskustva. Kanal ne mora da bude perfektan kao sto bi morao da bude u slucaju impelera.

poz

ak:
Jedno pitanje, a zasto stirodur a ne izoflor koji je vec secen na 3mm i 6mm?
Zna neko mozda da li postoji razlika izmedju roze i plavog stirodura?

srdjan012:
Motor koji tremutno imam je Hyperion HP-z3013-14 i kontroler 33ampera. Planiram da pogonim malo vecom elisom 12x6. 1085KW daje 500w snage dovoljan je da podigne model od 2kg u normalnom ili 1400grama za 3d let. Mozda je ovo slab motor za ovaj model ali to je sto trenutno imam.

--- Quote from: ak on December 30, 2009, 03:20:40 PM ---Jedno pitanje, a zasto stirodur a ne izoflor koji je vec secen na 3mm i 6mm?
Zna neko mozda da li postoji razlika izmedju roze i plavog stirodura?

--- End quote ---
Zato sto u Pozarevcu nema izoflora, na ovom modelu ima delova i od 10mm stirodura.
Ovaj model izradjujem od materijala koji mogu da nadjem da bi posle mogao i da ga popravljam ako nesto polomim.

Magic molim te proracunaj za Hyperion HP-z3013-14 kakve su sanse da podigne ovaj model sa elisom 12x6. Zahvaljujem ti se unapred.

Pozdrav

magic:
Hm, pa nije bas sjajno, mislim poletece ako ga bacis sa prvog sprata po uspe da ne ljosne. Nije toliko potisak problem (1,6kg) koliko max brzina, od samo 20m/s. Morao bi da budes svo vreme na punom gasu da bi to iole islo.

Taj motor je apsolutno uporediv sa Hackerom A3016M i elisa 11x7 (koja bi po meni ovde cak i bolje isla ako bas moras da probas ovako) ili 12x6 na 3S je njegov apsolutni maksimum na oko 40A tj. oko 400W. Zao mi je ali sto ne pita' pre kupovine  :sljus?

Scorpion koji sam ti predlozio bi mu cucnuo ko ... a em bi bio rasterecen i baterije bi ti potrajale.

poz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version