Pozdrav svima.Mozda je sezona zavrsila ali ovde . Izrael sezona je 12 meseca,cak sto vise sad je najbolje za letenje.
Venus 2 Great planes,saito125,servoe Futaba9001 elerone,9202rudder-elevator.Nisam siguran za tacnu dimenziu modela ali je okolo 1,80 trup a krila nesto manja.Polovan rtf Uzeo sam ga kad sam posetio ovaj mali modelarski aerodrom koi imaju i upoznao pilote. Jedan mi je ponudio ovaj model pa smo se ispazarili.On kako i drugi prebacue se na elektro (jer im nedaju u subotu na ovaj aerodrom da lete motorne
)pa ovaj mu nevalja jel mora da vadi krila da bi smenio bateriu.Uzeo sam cak i stanicu sa rc shopa Futaba10c.Letio sam ga vise puta i prezadovoljan sam
.Motor daje dosta snage ali i veoma prijatan zvuk a model je neverojatno lesan za letenje.Ovo je ustvari aerobatic trener baziran na f3a.Preporucuem ga za svaki koi ulazi u akrobacie i za neki koi zeli model za zezanje i vezbanje.Poletenje,sletenje,zaokreti veoma laki plus radi sve akrobacie.Negativno sto kad ide na noz trazi puno ruddera i mora biti dosta nakosen sto izgleda kul ali nie bas priatno bar za sada.
Ovde ima puno klubova i clanova ali na ovaj luduju po f3a.Ovde oddrzava se i naconalni natprevar u ovoj disciplini na koi cu proslediti jer bicu jos tu,a bice za edno mesec dana, pa ako zelite mogu da pratim kratku reportazu sa nekoliko slikica,
Pzdav