RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
Вуча витлом
shelle:
Dace Bog pa cemo se organizovati ove godine sigurana sam. U svakom slucaju eto mene kod Vas
Srdacan pozdrav
Shelle
adam:
u aprilu na takmicenju u subotici imacemo prilike ponovo koristiti vitla i ponovo se posle duzeg vremena druziti sa jedrilicama ()-() :jaki:
SloMi:
После дужег времена изашао сам на аеродром Ченеј да проверим моје ел. витло 12V/3kW, које је некада давно за Ф3Б моделе једрилица направио моделар Никола Грубор из Црвенке. Ја сам га купио од Јојин Синише када је он одлазио у Америку, и уз неке мање измене и дораде добро ме је служило све до последњег лома једрилице Ф3Ј на такмичењу на Ченеју, 8.маја 2002., када сам приликом испраћкавања модела, при врло јаком ветру, преломио карбонски бајонет десне ушке крила. Нажалост то је било и моје последње такмичење у Ф3Ј, јер сам у АК Нови Сад још само ја остао да се такмичарски бавим РК моделима. После тога потпуно сам се посветио собним моделима, а све моје РК моделе сам спаковао за нека боља времена.
Изгледа да та нова времена полако долазе, јер се на пролеће спремам да поново полетим Парагон, моју омиљену класичну РК једрилицу од 3м. Са витлом сам потпуно задовољан, у перфектном је стању. Витло је коструктивно тако изведено да је алуминијумски калем натакнут на излаз анласера, док је блокатор одмотавања најлона уграђен у телу анласера. Спољним клином са дршком блокатор се активира, а његовим уклањањем блокатор се ослобађа. На калему имам 400 м најлона Граупнер (за силу кидања од 900 Њутна), што ѕначи да могу једрилицу да подигнем на преко 200 метара висине. Превојни точак је са 2 куглична лежаја, а падобран је са кришкама жуте и плаве боје. Све то лепо се види на приложеним сликама.
SloMi:
Изостале су и ове 2 слике
Hajduk Veljko:
Баш лепо објашњење о раду витла. Када сам почео да се бавим овим хобије, у Израелu у1992/93 године, гледао сам такмичење једриличара. Одушевљ
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version