Evo upravo sam stigao sa aerodroma sa fantasticnim utiscima
.
Pre prvog leta su prvo napravljenja sva merenja: 75A na 40V tj. 3kW a elisa 20x12 se vrtela na 6900 o/min sto je nekih 12,5kg potiska i oko 120km/h, nije lose za model od 6kg
. Jos mi je draze jer je setup za ovaj model skroz moj, tj. niko na netu jos nije upario ovaj motor sa ovom elisom na ovom modelu
.
Prvi let je protekao bez ikakvih problema, svi trimeri su ostali na nuli sto vec puno toga govori; gosn Radovan je fenomenalno sklopio ovaj model. Posle 5 min peglanja i provere da li sve radi kako treba napravio sam jedan prilaz za probu i iz drugog pokusaja sleteo. Moram da priznam da sam ocekivao da ce modelu trebati vise piste za sletanje ali ocigledno ga elisa 20 lepo koci. Sta da vam kazem, ovo mi je bio doslovce 5. let sa avionom u zadnja 4 meseca i to posle jedno 2 meseca pauze! Tresao sam se od adrenalina posto sam sleteo!
Drugi let je bio mnogo opusteniji i usledile su dalje provere kako se model ponasa u nekim evolucijama. Nazalost nije moglo mnogo toga da se shvati jer je vetar bio jako nezgodan na visini i u udarima no bice prilike za detaljno trimovanje modela. Za sada mi se cini da se ponasa jako slicno nekom F3A modelu jer jako lepo drzi pravac kako god da ga covek stavi.
Eto za sada toliko, kad stignem okacicu i slike.
poz