RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Oracover, kako sa njim?

(1/2) > >>

IvanGrozni:
Za koji dan treba da presvučem krilo, horizontalni i vertikalni stabilizator sa ovom folijom. Šta je bolje koristiti peglu ili fen? Našao sam na ovom forumu kako se radi presvlačenje sa folijom, ali tip koristi onu malu peglu ili kako se već zove.

Dakyle:
Peglu koristi, lakse je. Mozes u nedostatku modelarske pegle da koristis obicnu kucnu peglu, svaka novija pegla je teflonska tako da nece biti problema sa presvlacenjem. Prvo isprobaj na manjem delu kako to radi i tu doteraj peglu za temperaruru koja najvise odgovara, nekih 150 stepeni je dovoljno za presvlacenje, Pazi kod prezvlacenja krila (i svih supljih delova-izmedju rebara gde ne ide plankiranje nego je folija) da ti sama folija ne pokrivi krilo, zbog toga idi sa manjom temperaturom za pocetak dok se ne naviknes i steknes rutinu.

englez:

(:sok:) (:sok:)

IvanGrozni:
Znači prvo sa malom temperaturom. Videću šta će biti. Krenuću od vertikalca, pošto je to najmanji deo koji ću presvlačiti i tu nisam ništa plankirao. Dok je na krilu druga priča. Prva trećina krila je plankirana.
Englez, video sam taj video klip još ranije, ali nemam modelarsku peglu, već samo običnu. Tj. nemam ni običnu, moja žena je ima  ;D

Pozdrav.

englez:

Ako ti si u NS, moze koristis moje.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version