uuuuuu al si navalio sa pitanjima
heheheh salim se, do juce sam i ja tako pitao... srecom pa sam imao Saleta(Saxpg) i Veka(Fanix) da me uce
e ovako....
Ja bih ti iskreko preporucio HK, jer do sada smo svi zadovoljni sa njihovim poslovanjem a i manje vise sa proizvodima.
Kablove sam kupovao na hk.... uzmes 5 metara kabla, pa onda otkines po potrebi, zatim prepolovis kabal od serva,a onda lemljenjem fino spojis kablic po kablic i izolujes termo buzirom.
Nisam koristio Y kabal nego ih posebno bockam u resiver, da bih imao mix "flaperon"
ESC ti ne bih preporucio manji od 40A i naravno, obavezno da istestiras snagu wattmetrom kad sve sklopis
koristim turnigy i zippy baterije 2200 3s 20c
UBEC mislim da ti nije potreban, batery alarm... ako nemas tajmer na stanici onda je OK mada ga ja ne koristim... u principu nikad ne letim duze od 10-15 minuta po bateriji
dodatni magneti ti ne trebaju, samo je bitno da ih pravilno ulijepis i kabina ce ti stojati veoma cvrsto!
sto se ostalih caka tice, nesto ne mogu da se sjetim... prati uputsvo, sve je fino objasnjeno, pazi na onu ruku serva sto sam ti rekao, i pazi da ne pobrkas push rodove elevatora i kormila obzirom da su slicni...
Ja sam trup zalijepio epoxy 30min ljepilom, drzac motora i horne sam lijepio CA ljepilom, servoe takodje sa CA ali sa vrlo malo ljepila
za spojeve krila i cvrstinu modela nemas sta da se brines!