Pozdrav, svima!
Imam repliku na Zivkov post, nisam odmah primetio,pa ?u sada.
Ne želim da advokatišem ni za struju ni za glow, to što ti kažeš generalno važi, ali u ovom konkretnom slu?aju ne.
Ovo su moja konkretna iskustva i zapažanaj sa konkretnim modelom.
Kada idem na letenje samo sa kyoshom, stavim model u kesu a na le?a kofer sa stanicom i priborom, i uzjašem bajs(visdi se na snimku) i eteo mene na letenju. Enviromental friendly
i kada sam sve sabrao, oduzeo sam se! najve?i troškovi su, u stvari, troškovi transporta (na stranu to što se metil može na?i po skoro 2-3 puta nižoj ceni od benzina) tako da na ovu skupo?u i u urbanim uslovima( kada na letenje mora da se putuje) od teku?ih troškova najviše ode na benzin, i ostale režijske troškove....
Od pribora nosim uz stanicu: glow starter, špric, po litre goriva, i nešto sitnog alata. I to je dovoljno za ?itav dan od jutra do mraka. uve?e dopunim gorivo i batreije....
Zatim , konkretno kjošo je dosta solidno gra?en, odli?no se pokazao u udesu o kome sam ranije pisao
.tako da vibracije ne predstavljaju velik problem, i još da kažem da je originalni elektro pogon najve?i izvor vibracija koji je taj model video u životu.
Punjenje goriva ništa nije teže, ?esto je i lakše nago zamena baterije na modelu.
Sa velikm modelima nema kompromisa nai sa lokacijom za letenje, ni sa na?inom transporta.tako da sveima svoje prednosti i mane.
Da naglasim sve dokle je ovo letenje iz zabave i iz hobija, u velikoj meri na izbor i opredeljenja uti?e ukus i afinitet modelara, tako da mladi modelari treba da se odlu?e za ono što im je bliže jer ?e u tome da uživaju više.
inae kolegama kyoshoistima želim puno uspeha btw, crveni je lepši!
sre?no!