RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
Albatros je ponovo osetio vetar u kosi ))
mirce:
Drago mi je da Albatros ponovo leti. Mene je ta jedrilica godinama savršeno služila i imao sam sa njom mnogo startova...
Što se tiče vitla, veoma je jako tako da vodi računa... Pazi i kad skupljaš najlon, neka ti klizi uvek kroz neku krpu da ne isečeš ruke...
Par saveta (nemoj da zameriš), kad polećeš uvek prvo sa par kratkih okretaja kalema na vitlu zategni sajlu.
Vodi računa da model puštaš horizontalno ili pod blagim uglom prema gore.
Po jakom vetru, dosta je da samo malo pritisneš papučicu vitla tek da model ode 20-30 metara u vis. Potom stani i blago navuci model, popeće se koliko god ima najlona. Ovo važi samo kad je vetar, naravno...
Nemoj preterivati sa vitlom da ti se ne bi skolpila krila. Videćeš vremenom da se krila kad dodju u gornju tačku poprilično savijaju prema gore. Krila su stiroporska i sa drvenim ramenjačama tako da vodi računa...
Krila su jaka, ali vitlo je isto snažno, ispraćkavanja i slične stvari zaboravi...
Sve u svemu, drago mi je da si uspešno poleteo i sleteo...
Želim ti mnooooogo lepih trenutaka sa Albatrosom...
Meni je pružio veliko zadovoljstvo...
Pozdrav
Mirče
shelle:
Hvala Mirce, kakvo crno zameranje - saveti su uvek dobrodosli! Danas je opet lansirana, vreme je bilo prelepo... Kasnje cu malo vise o danas mmmm
shelle:
Ja malo zakasnih ali...
Juce bese predivan dan a ja opet zavrsio na livadi i da sve bude lepse Krema pored svih svojih obaveza nadje vremena da svrati, tako da je upotpunio moj boravak na livadi. Mirno vreme sa beznacajnim vetrom, vitlo postavljeno jedrilica spremljena i tako ja izvedoh juce sve ukupno nekih 12 startova. Totalno je druga prica od proslog puta zbog mirnog vremena, Albatros je slusao svaku komandu i reagovao je veoma mekano. Vitlo je bilo razvuceno nekih 140 metara. Sami letovi nisu bili nesto dugi iz razloga sto na nebu nije bilo nekih "desavanja" u obliku termike tako da je od trenutka otkacinjanja jedrilica konstatno curila i nije nailazila na nikakvu struju. Uglavnom utisak je definitivno jaci nego prvi put jer je svaki let izgledao "kontrolisano" (yay). E sad, olovo koje je bilo u njoj i onog dana kada je duvao vetar sam ostavio cisto iz neke predostroznosti. Izgleda da je to bio pravi potez jer je jedrilica sa tom gramazom u nosu savrseno izbalansirana (hvala Mirce), tako da dolazim do zakljucka da je bila ludost leteti po onom vetru sa tako malo olova. Ali nema veze, sada znamo i to oo)) Evo mi je pecaroska radnja preko puta zgrade, moram da ih posetim ;namig
Bla bla bla...slike su lepse od mojih reci sigurno mmmm , a i video lansiranja je tu uzivajte
pozdrav
shelle:
-
shelle:
,
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version