ELEKTRONIKA > SIMULATORI
DX6i + RealFlightG3
IvanGrozni:
Imam problem da podesim gore pomenutu stanicu sa simulatorom.
Stanicu povezujem preko USB kabla sa kompom. Odradio sam deo iz uputstva o podešavanju i cvrc Milojka. Negde grešim ali ne znam gde U uputstvu koje sam dobio pominje se i PPjoy, tražio sam po internetu i pronašao da se to koristi za uređaje-džojstike koje se povezuju preko paralelnog porta (ja koristim USB kabl) "PPJoy is Windows device driver for digital joysticks (e.g. old Atari, Spectravideo, etc.), NES, SNES, Playstation and Sega pads connected to the parallel port. PPJoy supports Windows 98, Me, 2000 and XP."
Može li mala pomoć oko podešavanja, u koracima? (:sos:)
Hvala unapred.
brainstorm:
Pošto imaš USB kabl koji gurneš u onaj ulaz u stanici, ne treba ti PPJoy.
Radi testa da li USB kabel radi, idi u control panel, pa poteraj 'Game Controlers'.
Kada se otvori, trebalo bi da ti je već dodat neki Joystick driver, meni je na primer dodat 'RC-joystick'.
Kada odeš u njegove properies, trebalo bi da se oni stubići pomeraju kako mrdaš palice i aux prekidače na stanici.
Ako je to sve OK, poteraj RealFlight i podešavaj dalje u njemu. Ako ga teraš preko EMU-a, onda prvo moraš da podesiš ispravno palice u EMU pa onda tek dalje. Imaš mali wizard koji te vodi kroz osnovna podešavanja.
Probaj ovo pa napiši dokle si stigao, pa ćemo onda dalje.
ivanmagd:
Meni Dx6i nije htela da radi na Windows Xp-u, on je vidi, kaze Controler status OK , ali nista ne radi, ne mozes da kalibrises , Emu uopste ne vidi kontroler, a na netu ne postoji nikakav drajver ili ja nisam uspeo da ga nadjem dok na Visti i Sedmici samo sam trebao da ubodem usb u komp i sve sljaka
brainstorm:
Nisam siguran da te razumem sad. Prepostavljam da onda pokušavaš da rešiš taj problem onda na tom XPu?
Ja sam samo na jednom XP poterao, na svom laptopu. Probao sa dva različita USBa i radilo je sve sa oba. Ne znam šta bih ti rekao. Probaj da malo izmenjaš po USB portovima, da instalira driver ponovo, ako već nisi.
Kada ga ubodeš on instalira neki windows default driver tako da za te kabliće i nema nekih posebnih drivera.
Hajde onda malo pojasni kakva je trenutna situacija na kojoj pokušavaš da instaliraš RF, kakav je comp u pitanju i koji OS?
IvanGrozni:
Kada priključim DX6i računar prepoznaje stanicu kao PPM i može se naći u ControlPanel-Game Controllers.
Tako je prepoznavao stanicu i pre nego što sam pre neki dan sređivao računar (nova instalacija).
Kada startujem Emu.exe, verzija 1.0, pojavi se Jozstick Chanel Mapping, i mislim da tu najviše grešim kod podešavanja kanala.
X1 Axis = ?
Y1 Axis = ?
X2 Axis = ?
Y2 Axis = ?.
Po defaultu stoje neke vrednosti koje ja nisam uspeo da provalim koje treba da idu.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version