ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM
elisa na osovinu elektro motora
brainstorm:
Pogledaj ovo,
http://www.rcmodell.com/shop/index.php/cPath/75_76/sort/2a/page/2
Imaš negde u sredini te adaptere koji se zavrću direktno na osovinu i kako stežeš elisu tako oni stežu osovinu. Meni je baš juče od Adama stigao jedan za osovinu od 3mm i odlično su urađeni. Možda ćeš morati da proširiš rupu na elisi da pasuje, samo mislim da ti je bolje da kupiš odmah i odgovarajuću APC thin electric elisu, koja odmah pasuju na ove adaptere.
zed:
tako nesto sam i mislio da odradim ,ili sistem sa gumicom ili sraf sa zateznim navojem,znam da je najlakse kupiti ali me bas zagolicalo da probam sam da odradim.
zed:
do sada jedino sam dosao na ideju od malih buksnica za spajanje cetiri zice ,izvadim ih iz plasticnog kucista,iseci ih na pola zbog velicine.e sad posto vec imaju navoj sa dva srafa jeda se moze iskoristiti na rupu koju cu izbusiti sa druge strane jer je buksnica busna samo sa jedne strane .na nju elisa i posle gumica.jedini problem je odraditi prednji kraj,kraj ka elisi da upadne tacno u nju ali smislicu resenje i za to pa cu postaviti fotke
brainstorm:
Lično mislim da su motor, osovine, propeleri, baterije mesta na kojima ne treba modelariti (ako baš ne moraš) pošto potencijalni problemi (daleko bilo nezgode) daleko nadmašuju bilo kakvu satisfakciju urađenim poslom ili uštedom.
No, to mislim ja :-)
Srećna radnja i javi šta si uradio!
ak:
Prop saver koji ti je predlozio mephisto je super stvar (ako je dobro balansiran i ne pravi vibracije). Super je zato sto pasuje na razlicite osovine (manje vise) a ako imas cesca malo tvrdja sletanja i nabijanja na nos, definitivno sacuva elisu.
Probao sam i varijantu sa pravljenim adapterom (cevcica od mesinga napravljena na strugu koja se navlaci na osovinu) za sklapajucu elisu sa spinnerom koji ima "colet style shaft adapter" kao recimo ovaj http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=5565 i to radi sasvim dobro, iako se slazem sa stavom da "budzenja" oko elisa bas i nisu pozeljne. Na kraju te izadje "skuplja dara nego mera".
Imas na hobbyking-u gomilu razlicitih shaft adaptera koji su za to predvidjeni a cena im je smesna.
Poz
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version