@Danijele ne bih da detaljišem ništa o tvom subjektivnom doživljaju na livadi i proceni veličine prostora, da li je 50m u stvati samo 5m, šta je bezbedno a šta ne u RC letenju, u kom pravcu treba da duva vetar, šta gde ko i kada sme da poleti i sleti, gde trebaju piloti da stoje i ostale važne parametre, jer smatram da tvoje skromno iskustvo to ne može da proceni pravilno. Mi svi koji smo bili napolju, a i ostali stariji modelari sve to znamo veoma precizno. Reč je samo da se ne primenjuje uvek pravilno i sa dovoljno pažnje iz našeg komformizma ili površnog pristupa, ...ajd, bi će ovako dobro.
Možda ni to ne znaš da je helikopter, koje ti možda nisi ni video koliko blizu leti svemu što sam već naređao, jer još nisi bio prisuta, da je najopasnija RC igračka koja je ikada napravljena, a posledice ranjavanja su
Podseto bih te na prvi post na ovom topiku, a i drugih primera ima u izobilju na netu.
Drago mi je da si bio prisutan i video sam da imaš lep i brzi, pa zato i opasam model. Ako bi izveo neko netačno sletanje, mogao si da pokosiš nekoga ko je stajao, inače nepravilno na takozvanoj od prilike tu je pisti i gledao u nebo u svoj model. To su tipične greške kada piloti mogu da, naravno nehotice, pokose jedno drugog.
Sve dok razdaljine ne budu toloko velike koliko se vide na ovoj slici neće se moći govoriti o bezbednoj postavci stvari i učesnika na nekom skupu.
Za ovo postoje puno pravila na puno mesta, pa koga stvarno intersuje, pročita će i gleda će da se maksimalno pridržava toga. Da ne pričam o zaštitnim mrežama koje treba da su 6m visoke i to od metalne žice...