RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Koji lepak koristiti za EPO Foam
stevan511:
Skoro sam kupio avion napravljen od EPO Foam-a. U pitanju je BlitzRCWorks Sky Surfer kupljen kod Banana Hobby-a. Narucio sam ja i lepak od njih ali on nije nikad stigao. Dobro da je i avion dosao kako ih ocrnjuju na raznim forumima u vezi sa neisporukom.
Nisam znao sta je EPO pa sam malo cackao po netu i saznao da je to Expanded Poly Olefin. Navodno je slican Elaporu, ali nije isto. Posto sam pozvao prodavce da pitam cime najbolje da lepim ovaj materijal rekose mi da je najbolje da uzmem dvokomponentni epoxy koji je foam safe.
Zna li neko gde mogu da nabavim ovakav epoxy lepak? Da li je neko koristio obican 5 min. epoxy (npr. crveni Bison) na elaporu, ili jos bolje na EPO i koja su iskustva. Citao sam na forumu da se preporucuje i cijanidni, odnosno super lepak, kako sam ja to shvatio, ali mi je frka da on ne "pojede" avion, jer sam ga probao na obicnom stiroporu i kompletno ga je unistio.
Hvala unapred na pomoci.
Pozdrav svima Stevan
IvanGrozni:
Skoro sam završio sa sklapanjem easy glidera pro, koristio sam uhu por lepak, i odlično je zalepio. Ineče uhu por je predviđena da se koristi za lepeljenje stiropora, upravo da ga ne bi nagrizao. Inače, koliko sam imao prilike da pročitam po forumu, ljudi su koristili CA lepak koji su naručivali, super lepak koji se može nabaviti kod nas, epoxy (crveni bison) 5min koji je takođe bezbedan po ove penaste materijale ikoga možeš naći u našim prodavnicama. CA lepak neće nagristi elapor. To je glavna karakteristika elapora.
ak:
Elapor najbolje lepi CA tj super lepak, koji je i preporucen od strane multiplex-a. Za epoxy se cesto navodi da je los pri lepljenju elapora a verujem i EPO-a.
@stevan511
rekao bih da EPO moze da se lepi superlepkom takodje. Probaj negde na zavucenom delu modela stavi kapljicu super lepka i vidi kakor reaguje.
UHU por je ok.
stevan511:
Imam i Uhu por i probao sam ga na obicnom stiroporu. Zalepio ga je bez ostecenja, ali nisam nesto odusevljen jacinom stezanja, a pogotovu duzinom susenja. Delovi lepka koje sam razmazao po neslepljenoj povrsini su bili lepljivi na dodir jos 3 dana.
Locktite u gelu sam probao na obicnom stiroporu i izjeo ga je skroz. Da li je moguce da su EPO i Elapor toliko drugaciji od obicnog stiropora?
Do sada sam radio iskljucivo sa balzom pa bas nemam nikakvog iskustva po ovom pitanju. Nasao sam i 5 min epoxy konacno, jer je nestasica u gradu. Probacu i jedno i drugo na skrivenoj povrsini, a ako nista ne upali ostaje mi UHU por kakav god da je.
saxpg:
Stevane, slobodno iskoristi 5 minutni epoxi i sve ce biti u redu. On lijepi provjereno SVE vrste stiropora. Cak ima i jednu dobru stvar, kada treba da se skine tj odvoji od elapora moze i to sto je veliki plus kod opravki. Jos pored toga mozes da koristis ( u nedostatku drugog) i lepak za drvo.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version