Svaki korak unapred, svaka naprednija inicijativa u ovom našem hobiju je za svaku pohvalu. Tako i ovaj tvoj početak u FPV-ju to svakako zaslužuje.
Jedino bih izneo jednu malu primedbu, ona se inaće odnosi na svaki prilog na ovom forumu u kome ima terminoloških propusta, (naravno ne želim to da shvatiš kao neko "pametovanje"). Naime u ovim našim pisanim postovima veoma ćesto smo prinudjeni da koristimo stručne izraze, (uglavnom terminologiju mernih jedinica iz elektronike, fizike, mehanike, itd.) Jedan ovakav post bi svakako u celosti bio kompletan kada bi i terminološki bio potpuno ispravan: ti kažeš; "Predajnik za video audio signal 1,2GHz po podacima ima 2000Mw..." ovako kako je napisano ta snaga je ravna snazi omanje hidroelektrane, veliko slovo M je oznaka za MEGA (1.000.000 puta veće od 1W), znaći, jedno malo slovo m (mili 1.000 puta manje od1W) u ovom tvom slućaju nam govori da je predajnik izlazne snage 2.000mW (2000 mili vata, odnosno 2W).
Dalje kažeš: "Kamera dobija struju sa slobodnog kanala na prijemniku 5V, inace kamera radi na 3V za sad nisam imo problema sa viskom struje".
Završetak rečenice zvuči jako rogobatno, ja razumem, da hoćeš da kažeš da kameru napajaš naponom koji je veći od potrebnog i da zbog tog naponskog
"viška" nemaš problema, ali je pogrešno reći da nemaš problema zbog "viška struje", ne postoji višak struje, svaki potrošač (kamera) vuće
onoliko struje iz izvora koliko mu je potrebno, naravno pod uslovom da taj naponski izvor može da omogući toliku struju u protivnom izvor je neodgovarajući.
Treća rečenica počinje: "Lipo baterija 2500MAh 3 celije....", isti slućaj, veliko slovo M umesto malog slova m, ja sam siguran da ti kad izgovaraš, pravilno kažeš "2.500miliAmperčasova" ali napisano sa velikim slovom M, to drastično menja vrednost kapaciteta baterije za čitavih 1.000.000.000 puta. Još jednom izvini, nemoj pogrešno da me shvatiš, znam da ima puno zaljubljenika (naročito početnika) u ovaj hobi i da nisu baš svi srodni sa terminologijom ovih mernih jedinica, pa baš upravo zbog njih trebamo paziti na ovakve sitne detalje, jer najgore je kad se u startu nešto pogrešno naući...
pozdrav, M.