RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
piper cub hidro
mirce:
Apsolutno se slažem... ;namig
miša2002:
(photograf)
"..........
.........
Pitamo ih: "Ljudi, dokle?!", "čekaj", kažu, "još šnenokle,
i šufnudle i griz-štrudle i rezance s makom!"
Hej, kad se samo setim, al se nekad dobro jelo, baš!
I ondak, sat i frtalj, kol ko je iš o šinobus, nismo ništa jeli,
i kad smo stigli na stanicu odma kupimo burek, lep, frišak,
mastan, sve nam, onako, mast curila niz bradu.
Pa ondak opalimo preko toga jednu tepsiju šampita i gajbu piva.
Mlakog.
Crnog."
Đorđe Balašević
"Al Se Nekad Dobro Jelo"
mirce:
Posle mnogo pisanja, mudrovanja, saveta i svega ostalog što prati zimski modelarski period, sa lepim vremenom krenuli smo na letenje.
Sezonu smo otvorili sa jedrilicama, a danas je na aerodrom bio ponet i Piper.
Sve "predradnje" su obavljene, provereno težište, vreme je bilo kao naručeno za prvi let. OK, nije prvi let Pipera, ali meni jeste sa tim modelom...
Adam i Lori su pogledali kako sam ugradio bateriju i prijemnik...
...potom slika za uspomenu,,,
...da bi se na kraju model vinuo u vazduh...
mirce:
Šta da vam kažem, Piper leti sam... :_D
Poletanje je prošlo bez problema, postepeno dodavanje gasa, blago "pariranje" vertikalcen u desno i model poleće.
U vazduhu Piper leti izuzetno lako i stabilno. Sa ugradjenim setup-om za (<--) je potrebno pola gasa, šta više i koji klik ispod pola gasa je sasvim dovoljan...
Najveća mana ovog modela je što je njegovo letenje poprilično dosadno, jer nema skoro nikakvih uzbudjenja i adrenalina.
Ovo je pravi avion za početnike...
Zaboravih da uključim štopericu, pa ćete ostati uskraćeni za podatak koliko dugo je Piper proveo u vazduhu. Mislim da je let trajao sigurno pet minuta i naravno još ima struje u bateriji.
Sletanje je kao i sve sa ovim modelom, veoma lako, oduzmete gas i Cub sleće...
mirce:
Na kraju, šta reći...
Elektro setup je izuzetno konforna i čista varijanta letenja. Pošto sam probao model siguran sam da neću ništa menjati na njemu što se tiče pogona.
Sa druge strane, letenje Pipera je poprilično dosadno, jer je to model koji, bar meni, ne pruža neko preterano uzbudjenje.
Model izuzetno lepo izgleda u vazduhu, kao što rekoh, stabilno leti, ništa ne predvidjeno se ne može desiti i ustvari, ovaj bi avion bio sjajna sprava za nekog ko počinje da se bavi RC modelarstvom...
Pozdrav iz Sente
(pijemo)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version