RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
piper cub hidro
mirce:
OK, OK...
Ovo je suviše neozbiljan model da bih ulazio i velike analize set up-a.
Da ponovim, postojeći set up sam dobio sa modelom, pa ću to i koristiti, bar za početak.
Da kupujem "sto" elisa i merim vrednosti ne pada mi na pamet. Niti imam vremena niti volje...
Nego, kažete da bi trebala manja od ove postojeće 15x6?
Ajde ako neko ima elektro elisu 14x5 ili 14x6 neka se javi da pazarim...
Hvala na savetima...
(pijemo)
tibeteagle:
Ma ne sto. Ako smo uvek imali barem 3 elise za glow motore, ni ovde nije na odmet imati razne slične, ako za ništa drugo barem kao rezervnu. Nema tog kalkulatora ni teoretske preporuke koja će odgovarati modelu, motoru i zahtevima pilota.
Slobodno probajte sa ovom elisaom, ali sa izmerenom potrošnjom, da dobijete najvažniju sliku vašeg sistema. To je samo 2-3 minute merenja. Kasnije na osnovu toga možete videti gde ste i šta da menjate, da bi ste imali sigurnost i performanse zajedno.
mirce:
Ova?
http://www.rcsrbija.rs/avioni/dodatna-oprema/elektro-elise-gwsapc/apc-elektro-propeller-14-x-7
adam:
moze , uzimaj slobodno
tibeteagle:
Da, ok. je i sa APC E 14x7", bez obzira što je korak veliki za Pajpera na 10500 o/min i može ga dovuću do većih brzina, na kojima već Pajper postaje dosta nestabilan. Proba će najbolje pokazati. Tanji je od svakog drvenog, pa samim tim i efikasniji, i vredi te pare. APC je najbolji izbor cene i kvaliteta. Jedino su skulje graupnerove CAM serija ravni sa njima.
Pazite jer krajevi seku ko britva pri okretanju! Između ostalog, opravo zbog toga je povećana efikasnost ovakvih oblka elisa, jer su vazdušni otpori smanjeni na krajevima, gde je njaveća brzina i krak sile otpora.
;namig
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version