RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
piper cub hidro
zajko:
Staje EVO .46… Hangar9 ga je prodavao fabricki sklopljenog sa tim motorom u PNP i u RTF verziji… kasnije i sada prodaju samo ARF verziju tog aviona…
Njega nisam leteo sa plovcima, dapace leteo sam samo neku EPO Cesnu, i to ne sa vode nego sa vlazne trave….
Ali, ajmo logikom proizvodjaca, prodaje H9 taj avion sa EVO 46 (7.5cc Glow) i nudi opciono plovke za taj isti avion, nigde NE pominje da mora jaci motor da se stavi da bi poleteo sa vode, sa plovcima… evoje stranica Hangar9 za PNP
http://www.hangar-9.com/Products/Default.aspx?ProdID=HAN4025
a evo ga i MANUAL
http://www.hangar-9.com/ProdInfo/Files/Piper_J3_Cub_PNP_Lo-Res.pdf
i njegovi originalni plovci
http://www.hangar-9.com/Products/Default.aspx?ProdID=HAN4015
pa kaže na H9 stranici za plovke
Overview
The new Hangar 9 40-size wooden floats (HAN4015) take you from the pavement to the pond in just minutes— enabling consumers to take off and land using land or water. These floats are designed specifically for the Hangar 9 40-size J-3 Cubs and include all necessary parts for mounting them on the Cub. The Hangar 9 40-size J-3 Cub comes as an ARF (HAN4000), a PNP complete with an Evolution .46NT engine and servos (HAN4025), and an ARF+ with an E-flite Power 46 Brushless Outrunner installed (HAN4350). The 40-size wooden floats are also adaptable to a variety of 40- and 50-size planes.
Plovci sigurno predstavljaju neki otpor u vazduhu i u vodi, ali sam negde siguran da poleće sa njima i iz vode i da ih može nositi u vazduhu sa tim motorom…
Jedan dečko je kupio sad skoro taj avion ARF, hteo je jači motor i stavio je 0.61 EVO u njega, ali je morao malo da odreže kapotaž, ne znam šta i kako, tako mi reče, dal ga je dobro okrenuo ili ne...
zajko:
Moja lična impresija za ovaj avijon mmmm je da je njemu maltene svejedno šta mu staviš od motora, leti kako leti, ne kažem loše, ali meni NE zabavno, ali zato lepo izgleda u vazduhu, kao pravi….
A pošto sam leteo i velikog ista priča, on je sa 2700mm raspona krila, imao ZENOAH 20cc benzinac, poleće na 5/10m laganim gasom, ista priča, prelepo izgleda, ista caka na poletanju, sleće ko tica… isto predvidjen za plovke samo dosta veće..
Mislim da bi mu jači motor, i jednom i drugom trebao samo kad bi vukao u vazduh neku jedrilicu…
Ista priča i sa SUPER CUB 2700mm, isto H9, ali u njega ubacuju fabricki EVO 33cc Gas, a ja sam zemenio za EVO 50cc GAS,
po savetu bratije SLO, zbog eventualne vuče Blanika, kažu bratija čak i 70/80cc GAS bi bilo idealno, zbog Blanika.
Iako ne volem electro, Blanik je odleteo kod čika Save, da mu ugradi AXI 5330/F3A GOLD LINE, Castle Creations HV 160A ESC i 2 x 5000Mah 5S redno traži 10S, (skupa priča), ali bilo na dohvat ruke… i kolica za Take Off… Sa ovim će izgleda biti over powered, ali da vidimo kako sve to izgleda u rukama… ako legne bice novi ASW 20 4.7m ARF by Hangar 9
http://www.horizonhobby.com/product/airplanes/airplane-new-releases/sailplanes/asw-20-47m-arf-%282-boxes%29-p-han4955
()-() (<--)
tibeteagle:
Za lakše presuđivanje, šta je dobro a šta manje od pogona za konkretni model, treba uzeti sledeće u obzir. Ovaj elektro motor na Pajperu daje maks. snagu od 1500W (2.1 k.s. ili hp) i to na idealnim obrtajima od oko 10000 o/min, a što odgovoara motoru od 20cm3 4T. Motor od 7.5cm3 2T daje samo 1150W (1.6hp) snage. Dvotaktne verzije glow motora daju maks. snagu na 15000 o/min ili više, što najmanje odgovara Pajperu u svim veličinama. Nije slučajno da su razvijeni 4T motori za aero modele, jer daju snagu na manjih obrtajima, pa tek onda zbog zvuka i skala potreba.
Posle, ne sumljivo najsuperiornijeg pogona današnjice i budućnosti u vidu elektro pogona, u obzir bi došao 4T glow varianta, pa neki benzinski i tek onda 2T glow.
Ovo sam napisao prvenstveno za mlađe, još ne zaljubljene u buku i dim.
sasa:
Najjeftinija varijanta mmmm :mhm :sljus
coka:
Citam i ne verujem.... kakvo akanje tastature
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version