RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Nov u izgradnji modela

(1/4) > >>

Lazar:
Pozdrav svima..

Bavim se letenjem RC modela manje od godinu dana.
Primetio sam u poslednje vreme da me jaako privlaci i interesuje samoizgradnja modela, cak vise mi se svidja i da ne kupujem kit nego sve sam da pokusam da napravim.. Posto u ovoj oblasti krecem od totalne nule molio bi iskusnije modelare koji imaju malo volje da mi daju neki savet koji bi mi koristio za pocetak. Moj prvi "model" koji sam napravio je depronac http://www.fly-modellsport.info/index.php?option=com_content&view=article&id=61&Itemid=75 , ali sada bi zeleo na nesto ozbiljnije... Mislim da bi ok bila sada neka jedrilica od balse.. Najvise me interesuje gde nabaviti planove, nacrte modela i kako ih "citati" kako prateci ih napraviti model. Da li je od svakog plana na netu moguce napraviti avion? Na sta Poosebno obratiti paznju??

Ako neko ima malo vremena i strpljenja nek da neki savet, definitivno ce pomoci. Mislim da nisam jedini u ovakvom problemu i dilemama.. Mislim da je jedna dosta aktuelna tema o kojoj bi vredelo malo diskutovati..

Hvala unapred

Lazar

mirce:
Javi mi se i dodji kad god želiš, možeš svašta videti i čuti kod mene u "modelarskom kombinatu"...

Mobil: 063 562 762

Pozdrav

Mirče

Lazar:
Dogovoreno...

Cim se zavrsi skola i obaveze mozemo se cuti pa zatim i videti...

Pozdrav

Lazar    (yay)

tibeteagle:

--- Quote ---...Na sta Poosebno obratiti paznju??...
--- End quote ---

Od mene toliko da dobro došao u modelare graditelje. Moram da te upozorim da graditi model je mnogo skuplje nego kupiti i leteti. Ako si spreman da kupiš skupe materijala, alate, da odvojiš prostor u kući, da radiš satima i danima i da se i ne vidi kraj gotovog modela, onda ćeš i nešto napraviti. Ovo je test ne samo veštine već i istrajnosti. Mnogi padaju već na početku. Neka ti ovo posluži kao negativni stimulans tipa: -za inat ću da gradim model!  :jaki:
Ne oslanjaj se na planove sa neta. Puni su grešaka i nisu dovoljno detaljni, mislim na one složenije konstrukcije.
 ;namig

Lazar:
Hvala na dobrodoslici.... Bolje vas snasao...  :big smile

Hm malo me zbunjuje kako je Mnogo skuplje graditi nego kupiti gotovo... Zvuci nelogicno ali ok... U pocetku jeste sigurno nabaviti prostora alata i materijala... ali za prostor nikakav problem nemam uskoro cu dobiti radionicu, alata imam vec dosta tako da ni to nece biti problem "samo" jos materijala dosta :) . Pun sam zelje da pravim i jako sam resen da u tome uspem tako da mislim da me takvi "problemi" nece sputati u ovome :)

I ja sam predpostavio da vecina planova sa neta nije dobra, jer vidim da nesto fali, da nije moguce samo na osnovu jednog crteza napraviti model. Imate li odgovor na pitanje gde naci sve te silne planove? Da li se to placa? Da li mogu nekako nabaviti planove od bilo kog modela koji pozelim?

Pozdrav

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version