Da se pohvalim novim modelom u kolekciji i ujedno da predstavim jos jednu elektro jedrilicu,kojih kako vidim ima sve vise u poslednje vreme.
Naime rec je o jedrilici na elektro pogon ceske firme JR MODELS.Ima raspon krila od 2450 mm,koja imaju RG 15A profil(ko zna sta to znaci,blago njemu),povrsine 49,1 dm kvadratnih.duzinu trupa 1270 mm i tezinu na poletanju od 1600 do 2500 grama.Trup je karbonski,sa dosta mesta osim za neki bolji motor
jer napred ima malo mesta u nosu modela.Trenutno je pogonska grupa simprop POWER SPEED 650 sa Kontronik reglerom SUN 4001(cetkas)i 3s lipo od 2,5A.Krila su stiropor-balza,kombinacija presvucena folijom,gore bele a dole crvene boje.
Od komandi ima vertikalac,elerone,motor i po potrebi flapsove ili spoilerone(spoilerone probao i nisam bas bio zadovoljan).nema ruder kao komandu,sto meni i odgovara,jer mi je onda skoro slobodna leva ruka prilikom jedrenja.
Za sada sam imao 2 leta,i karakteristikama sam zadovoljan jer to cudo leti samo,jako je stabilna i lako upravljiva.Videcemo u sledecih nekoliko dana sta ce biti,jer sam je probao samo sa AR6110e reciverom i nisam bas nesto ludeo da je dizem visoko i daleko.Sledece nedelje nabavicu jedan full range reciver,nadam se boljem vremenu i onda ce vec biti i jos stosta da se dopise.
A u medjuvremenu zezam rodjendanski poklon svakog dana...