ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM
Pomoc oko motora
stevan511:
Imam avion koji je u sustini Easy star samo americke proizvodnje i zove se Sky surfer. Istih je i dimenzija. Juce mu je crkao motor i to posle samo 20 minuta leta iz nekoliko startova. U pocetku je motor radio O.K. pa je onda krenuo da trokira, odnosno prekida obrtanje na deo sekunde pa nastavi dalje i kasnije je sam menjao broj obrtaja dok radi. Posle je skoro skroz prestao da se okrece.
Pitanje je da li iko ima ideju sta je konkretno otislo kod motora i zasto? Motor je mali. Ne znam mnogo o tome ali znam da mu je oznaka (barem po site-u firme) 2620. Koliko je to u Watima? ESC je 25A.
Koji drugi motor da uzmem sto se jacine tice?
Zasto je mozda crkao motor da mi se ne desi isto i drugi put isto? Da li je u pitanju sto je potisni pa se ladi samo kroz malu rupu, ili ne podnosi veci broj startovanja i gasenja za redom?
Ako neko ima ideju i savet nek napise nesto. Hvala
ivanmagd:
Mozda je problem u kontroleru, moguce da je motor ocesao kablic dok se okretao pa je napravio spoj, mozda je slab spoj izmedju kontakata tri kabla izmedju kontrolera i motora pa je motor gubio jednu fazu dok nije crkao kontroler, ima mnogo mogucnosti.
stevan511:
Hvala ivanmagd na brzom odgovoru. Ono sto nisam napomenuo je da je moj klinac vozio avion i da ga je slupao. Cini mi se da su od tada i poceli problemi sa motorom. Nije nesto jako opalio o zemlju pa nisam brinuo mnogo ali izgleda da je trebalo. Moguce je da je gubio fazu ali nije sigurno od kontakta Motor-ESC jer sam to proverio. Da li moze kontroler da crkne posle pada iako se nije pomerio sa svog mesta i nije udario u zemlju niti ga je ista udarilo? Kako to moze da se proveri?
stevan511:
Jos nesto da pitam, da li moze ESC od 35A umesto ovog od 25A na isti motor? Imam jedan od 35 pa da probam da li je u pitanju to sto si rekao da je crkao on a ne motor.
Pitanje je verovatno glupo i trebalo bi da moze, jer je amperaza veca.
enes:
Naravno da moze, sto je veca amperaza to ce regler i u extremnom rezimu rada ostati hladan.Probaj moguce da je regler al dok ne probas neces znati.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version