ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM
Turnigy sport "E" elise
tibeteagle:
Ova novija verzija sa "E" oznakom je za pohvalu i moja je preporuka da se može kupovati.
Ima dobru geometruju, kruta je plastika, alat u kojem se lije (šprica) je jako kvalitetan. Sa elisom se dobiju reducir prsteni za sve moguće mere i lako se stavlja u elisu. Slobodno se mogu staviti i na male sus- odnosno glow motore.
Ostaje da ga testiram na modelima u toku sezone, ali sudeći po viđenom je jedino original APC elisa bolja. APC su malo tanje i glatke na površini.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7953&Product_Name=_TGS_Sport_10x5E_Precision_propeller
;namig
Gabor:
Iste koristim na MIG-u 7x4 i na Sky Hero-u 12x6 i stvarno, dobro služe. Preporuka i sa moje strane.
firebird:
a da li mogu ove hrapave povrsine elise da se ispoliraju nekom smirglicom i time omoguci da vazduh bolje kliza preko povrsine tj. postigne koji br. obrtaja vise ili smanji opterecenje motora?
Lazo:
Priča o hrapavosti, glatkoći, laminarnosti i turbulentnosti kod malih Re brojeva je složenija nego što izgleda na prvi pogled, tako da ne bih u startu (bez eksperimenta) mogao da se bezuslovno kladim u prednost "glatke" ili "mat" verzije. Zato bi bilo veoma interesantno eksperimentalno poređenje iste elise u "mat" i "ispoliranoj" verziji. Ko ima odgovarajuću opremu, vremena i volju, mogao bi da se pozabavi time šta se dobija a šta se gubi.
(pijemo)
firebird:
ma to sam ja pitao samo onako,posto je t.e. napisao da je apc tanja i glatka a ova hrapava povrsina me podsetila kad sam nekad radio poliranje usisne grane radi povecanje snage motora. :jaki:
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version