RC MODELI JEDRILICA > THERMAL

RC altimeter and vario

<< < (8/10) > >>

ak:

--- Quote from: Milosh on October 07, 2014, 07:27:53 PM ---Voki toki koji imam bih koristio kao prijemnik, a ono sto trazim je kako da nadjem ili napravim predajnik na 446 mhz kao sto
postoji gomila recimo na 433 mhz, koji bih povezao sa variometrom. Trazio sam ali mi nije polazilo za rukom.

--- End quote ---

Lakse ti je da nadjes neki rasparen polovan na 433mhz za koje je lakse naci module.

saxpg:
A da probas sa ovim?

http://www.banggood.com/Wireless-Transmitter-Bug-Covert-RF-FM-Audio-Listening-Device-p-86290.html

I ja sam kupio davno arduino komplet za vario, ali ga nikada nisam ni sastavio.

Milosh:
Danas su mi stigli  Tx/Rx na 433 Mhz pa cu najpre probati sa tim, mada mislim sto se dometa tice da bih\sa voki tokijem daleko vise ostvario. Javljam utiske. Hvala.
Pozdrav

mad_mangod:
Toki voki na 446MHz koji se prodaju u paru imaju 0,5W snagu sto je dovoljno za domet oko 8km bez prepreka, uglavnom rade na 4.8v i imaju opciju VOX gde pocinje sam da predaje bez pritiska na taster kada se mikrofon pobudi nekim zvukom.

Milosh:
Hvala @mad_mangod, zanimljive informacije.  Naime, primetio sam tu opciju a nisam znao cemu sluzi, eto sad razjasnih i to  :)aplauz
Pozdrav

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version