U poslednje vreme cerka me stalno maltretira da joj namestim simulator letenja i na njenom racunaru i da joj dam moju stanicu da i ona malo vezba da leti RC helikoptere. Posto mi cerka ima 7 godina i krenula je u prvi razred, nesto nisam bas bio voljan da je ostavim bez nadzora sa mojom stanicom Spectrum DX7.
Evo kako sam resio taj problem..
Kupio sam ovo:
Radi se o Genius MaxFire Grandias 12V gamepad-u kojeg sam kupio u redovnoj PC radnji i mislm da je kostao oko 2000din.
Zatim sam u plave rucke ubusio rupe od 2,5mm.
Onda sam u te rupe urezao navoj M3.
Zatim sam nasao odgovarajucu plastiku, obicna tipla koju sam probusio sa burgijom od 3,2mm da sraf moze lepo da prodje, a od gore sam upustio burgijom tiplu da glava srafa bude ravna sa ivicom.
Kada se sve postavi na svoje mesto dobije se ovo:
Naravno da se sve uspesno prijavljuje i koristi u Aero Fly Profesional-u koji koristim. Dodao sam na Eleronima i Elevatorima 60% Expo-a i moram priznati da moze lepo da se vezba letenje. Jedina mana je sto gas rucica ima oprugu. Verovatno i to moze da se resi ali me je mrzelo da odlemljavam oba trimera (posto je to jedna celina) i da od dole verovatno skinem oprugu koja vraca u centra rucicu gasa.
Naravno kada se zavrsi sa vezbanjem letenja u simulatoru rucice se jednostavno odvrnu i GamePad se moze i dalje koristiti.
I tako sam uspesno resio "problem", svi srecni i veseli!
Sale