RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Lepak???

<< < (4/10) > >>

forp:
Koji je po vama najbolji lepak za stiropor i stirodur ??? Bio sam u farbari i trazio dvokomponentni epoxy(bison) ali su mi rekli da ce da pojede stiropor, negde sam citao da se bas sa ovim epoxy-em lepi stiropor, pa ako je to tacno zamolio bih vas za tacnu oznaku posto ima vise vrsta.

cakra:
epoxydni lepak ne nagriza stiropor... ccc kakvi sve likovi ne rade u farbarama (a i generalno...okruzeni smo ne znanjem...polustinama...)

imas lepo i sve na netu...konkretno -odes na bison-ov sajt pa se lepo informisi...i uzdaj se u sebe i ne daj da ti sole pamet-barem ne oni koje ne znas/postujes...

pozz

forp:

--- Quote from: cakra on July 29, 2008, 12:04:11 PM ---epoxydni lepak ne nagriza stiropor... ccc kakvi sve likovi ne rade u farbarama (a i generalno...okruzeni smo ne znanjem...polustinama...)

imas lepo i sve na netu...konkretno -odes na bison-ov sajt pa se lepo informisi...i uzdaj se u sebe i ne daj da ti sole pamet-barem ne oni koje ne znas/postujes...

pozz

--- End quote ---

Ali sto je najgore to mi nije receno u samo jednoj nego u tri farbare ::)

Ziv:
Ja ne koristim Epoxy lepak jer je tezak. Postoji specijalni CA koji ne nagriza stiropor. Najbolji je UHU lepak specijalno dizajniran za stiropor i dosta se brzo susi i lagan je. Jedini problem je sto se teze nabavlja. Takodje mozes da koristis i "beli lepak" koji stolari upotreblavaju za drvo ali problem je susenja koje moze da traje i preko 48 sati jer voda ne moze lako da se ispari, ali jednom kada se zalepi ne mozes vise da razdvojis krajeve.

Pozdrav zivko.

boca55:
Za stiropor je najbolji UHU -poor i ima da se kupi u prodavnicama "Uradi sam" (Novi Beograd i Karaburma). Brzo susi , jako drzi a ima pomalo i elasticnosti.
Za balzu mi se najbolje  pokazao "BISON" - universal. Nije los ni UHU - universal - zuta tuba i ima ga svuda. 

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version