RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI

Electro Warbirds

<< < (3/6) > >>

leonardofibonacci:

--- Quote from: magic on September 30, 2008, 09:24:59 PM ---E pa imam jako dobre vesti za nas sto volimo struju! Naime jos pre jedno mesec dana sam nabasao na najavu da ce Kyosho izbaciti celu novu seriju War Bird modela ali koji se od starta prave u 2 varijante EP/GP, sto znaci napokon normalni pristup baterijama.

--- End quote ---

Ne razumem, kakve veze ima ovo sa nabavkom baterija?

magic:
Leonardo, mnogo pitas a malo razmisljas. Da si stvarno pogledao kolika je razlika i u cemu izmedju Spita od Alfe i FW190 od Kyosha ne bi postavljao ovakva pitanja!

n3mke:
nisam bas neki ljubitelj warbirds modela ali ovaj je prelep

leonardofibonacci:
Primecujem samo da traze razlicite baterije i da se nesto razlikuju u gabaritima ali, osim toga, ne kapiram.

magic:
Leonardo,

da bi modeli na struju bili uporedivi sa eksploatacionim trokovima u odnosu na nitro modele potrebno je imati flotu prilagodjenu baterijama koje su inace najskuplji i najosetljiviji deo opreme. Vise puta sam pricao na temu da sam svoju flotu modela prilagodio tipu celije koje imam, a to je 3200mAh, a koje onda mogu da vezujem u 2S, 3S, 4S, 5S, 6S ...

Spita sam prodao jer imati prijemnik od 80Eur u modelu koji ceo vredi 100Eur nema logike. Isto tako, objasnio sam koji tip baterije je predvidjen za Alfa modele, 3S 1200-1400mAh, a ja je nemam, znaci morao bih da investiram dodatni novac u baterije samo za taj model, sto se ne isplati. Cak sam i Acro Mastera predvideo da koristim sa istim tipom celije, ali nazalost iako u uputsvu stoji da model prima i 3200mAh, nisam proverio velicinu Multiplex baterija, a koje su manje od Kokam baterija.

"Nebitna" razlika u tezini izmedju ova dva modela je tricavih 1800g, pa samim tim i oprema koja ide u ta 2 modela je "nebitno" razlicita. Da si procitao link sa testom koji sam okacio video bi da je preporucena baterija za FW190 teska oko 600g, isto koliko i moja 6S 3200.

Kao sto vidis, svi odgovori su ti vec bili dati. A ono sto najvise iritira je sto ne razumem svrhu i poentu tvog pitanja? Ovo je zadnji put da trosim vreme pisajuci o necemu sto je vec bilo napisano, ili odgovarajuci na pitanja koja apsolutno nikome nemogu pomoci da nauci nesto novo i korisno.

Pozdrav

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version