RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI

CMP Zero

<< < (8/20) > >>

Gabor:
Nešto je sigurno, levi točak je blokirao kad je dobio svu težinu/opterećenje posle sletanja. Juče nisam slikao stajni trap i točak da vidite na šta mislim. Dok model kotrlja na zemlji, nije problem već na sletanju dobije težinu, i baš toliko se raširi guma da dodirne plastični deo i blokira ga skroz.
Mirče, poletanje i sletanje modela tih dimenzija na taj put mi nije problem, uvek ih tu slećem, navikao sam se.
Mišo, ne smem da smanjim brzinu, jer to sam uradio na trećem sletanju i to je bio razlog oštećenja.
Opet sam analizirao snimak, i moram bukvalno tek na 10 cm visini da smanjim gas ispod 50%, onda najverovatnije neće biti propadanja, a ako sredim stajni trap, neće biti ni prevrtanja.  A za sledeće poletanje najverovatnije dolazim do Čeneja, baš zbog terena.

Gabor:
Juče sam razmontirao model, pa evo kako je izgledao:

Skinuo sam motor, kontroler i isprobao sam ih. Radi sve normalno, osovina motora nije nastradala. Proverio sam i zazor, ima koliko treba. Najviše je stradao prednji deo držača motora

Pukao je i okvir "auspuha"

A tu su točkovi, njih sam slikao da vidite šta je najverovatniji razlog prevrtanja, tj. zbog čega se blokiraju

Moja teorija je da kad točak/guma dobije svu težinu modela, raširi se toliko da ne može redovno kotrljati. A na to još došao brzina modela i nije ni čudo što se prevrnuo...

Danas sam ispeglao držač motora, zalepio sam okvir auspuha i rešio sam točkove, pa sad ne bi trebalo da se blokiraju.

misha:
ako dobro vidim, tockovi malo trljaju te plastike pa je moguce da zaista ukoci. napravi distancereda odaljis tockove .
sto se ceneja tice mislim da se ni tu neces bas usreciti sa tako malim tockovima.

Gabor:
Zero se vratio na radni sto, namontirao sam držač motora, motor, ESC

Posle sam uzeo da rešim pukotine na kapotažu

Puknute površine sam namazao sa poliester gitom

Dok se to sušilo, namestio sam retrakte i stajne trapove, desni trap nije mogao da se zatvori

Posle malog štelovanja već se otvarao i zatvarao kako treba, a i točkovi imaju dovoljno lufta. Sad više ne bi trebalo da blokiraju.

Za to vreme i kapotaž se osušio, pa sam mogao da ga ošmirglam. Što se farbanja tiče, to ću uraditi tek nakon test leta.

Još treba sa unutrašnje strane da zalepim jedan sloj staklene tkanine, a posle mogu da ga namontiram

Gabor:
Danas sam model sastavio, za svaki slučaj sam proverio CG, pa za vikend najverovatnije sledi test let modela

Izveštaj sledi...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version