RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI

CMP Zero

<< < (15/20) > >>

Gabor:

--- Quote from: An-2 colt on April 16, 2012, 04:48:18 PM ---Da li bi bilo zgodno na ovom modelu umiksovati flaperon, obzirom da nema flapsove?

--- End quote ---

Pošto eleroni ne idu celom dužinom krila, ja ne bih to uradio. Inače imaš mogućnost za ugradnju flapsova, mesto im je ostavljen. Treba da se skine folija na tom mestu, i da se vidi šta su i kako su ostavili. Inače kod tog Zero-a ako se ugrade flapsovi, spušta se samo donja površina krila. Na RC Groups forumu imaš temu o tom Zero-u.

Schwab:
Kao sto Gabor kaze , ne bi se igrao sa eleronima.
Ja sam hteo na tom modelu da isecem flaps jer ima mesta i tada sam nasao topik, ljudi su to radili, potrazi.
Bilo bi dobro da flaps ide celom duzinom iz jednog dela ispod trupa, i o tome sam razmisljao, nisam siguran
kako je to moguce izvesi jer bi moralo da se ukopava na spoju krila.
Koliko se secam krilo je presvuceno nekom vrstom tkanine, predlazem ti da zaseces do mesta do koga hoces
da skidas, da ne bi skinuo previse matrijala.

Inace avion je brz i treba mu flaps , mada nisam siguran koliko ces ga usporiti.

An-2 colt:
Ne znam kakva su iskustva onih koji su koristili flaperon kad krilce nije duz cele strane krila,a bas me interesuje jer ne moram da kasapim avion ugradjujuci flapsove vec samo umiksujem kanale.Ja sam zainteresovan da probam, ne vidim sta lose moze proizaci.Ako jos neko ima iskustvo neka kaze.

Anakin:
Imaš na stranim forumima poprilično diskusija o mixovanju elerona u flaperone na warbirdima. Izmedju ostalih i za zeroa ali je pravilo generalno za sve, ne samo za warbirde. Sećam se da mi je to isto prošle godine pričao i Preško na 13. maju. U slučaju kada su eleroni na krajevima krila, spuštanje istih u flaperone čini model izuzetno nestabilnim, mnogo lakše upada u stol iz kog se teže vadi. Tako da... jedino loše što može da proizađe je da olupaš model.

mirce:
Na tom malom Zerou još samo flapsovi fale, pa da ima jedno 7 kila "žive vage"... I ovako leti kao "tane"...

Batali sve eksperimante i leti tako kako je sve odradjeno....
Generalno, model je mali i pretežak...

Pozdrav

Mirče

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version