ELEKTRONIKA > SIMULATORI

Kako napraviti...

(1/2) > >>

SaleR:
U poslednje vreme cerka me stalno maltretira da joj namestim simulator letenja i na njenom racunaru i da joj dam moju stanicu da i ona malo vezba da leti RC helikoptere. Posto mi cerka ima 7 godina i krenula je u prvi razred, nesto nisam bas bio voljan da je ostavim bez nadzora sa mojom stanicom Spectrum DX7.

Evo kako sam resio taj problem..

Kupio sam ovo:

Radi se o Genius MaxFire Grandias 12V gamepad-u kojeg sam kupio u redovnoj PC radnji i mislm da je kostao oko 2000din.

Zatim sam u plave rucke ubusio rupe od 2,5mm.

Onda sam u te rupe urezao navoj M3.

Zatim sam nasao odgovarajucu plastiku, obicna tipla koju sam probusio sa burgijom od 3,2mm da sraf moze lepo da prodje, a od gore sam upustio burgijom tiplu da glava srafa bude ravna sa ivicom.

Kada se sve postavi na svoje mesto dobije se ovo:

Naravno da se sve uspesno prijavljuje i koristi u Aero Fly Profesional-u koji koristim. Dodao sam na Eleronima i Elevatorima 60% Expo-a i moram priznati da moze lepo da se vezba letenje. Jedina mana je sto gas rucica ima oprugu. Verovatno i to moze da se resi ali me je mrzelo da odlemljavam oba trimera (posto je to jedna celina) i da od dole verovatno skinem oprugu koja vraca u centra rucicu gasa.

Naravno kada se zavrsi sa vezbanjem letenja u simulatoru rucice se jednostavno odvrnu i GamePad se moze i dalje koristiti.

I tako sam uspesno resio "problem", svi srecni i veseli!

Sale

Lazo:
Sale, vraže jedan!  :)aplauz

(pijemo)

P.S.
Desna "palica" je kanda malko nakrivo mmmm

soprano:
Ovo resenje je super,sve vise mislim da ovaj sport kad jednom protekne venama,tesko izlazi sto se vidi iz prilozenog.Jos jednom sve pohvale i znam da ti nece biti dosadno tokom zime....Pozzzz

sova:
super ideja,jel se secas gde si ga kupio ,ja sam trazio po nekim prodavnicama al nemaju ili ako imaju neke onda su 3500-4000 din

aca405:
Ja sam video kod lokalnih kineza za 800 din neke USB NO NAME joysticke.

Verovatno nisu nešto kvalitetni ali verovatno rade.

Za nešto kvalitetnije, cena je ta koju si naveo.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version