ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM
ESC za dc motore sa cetkicama
djgorandj:
Ako postoji tema ja je nisam nasao.
Hteo sam da ovde malo pisemo o tome. Imam neki dc motor rs-380 koji sam dobio uz model aviona dragonfly f22 pa me zanim a dal je ko pravio ovu elektroniku? Ja sam krenuo sa jednom semom, jos uvek je testiram i mogu reci da radi delimicno, ali za sada nemam vremena da je detaljno proucim, postoji mogucnost da pasta koju sam koristio pri lemnjenju pravi problem. Dok to ne sredim sve ostaje tajna. Evo seme kome treba, veoma je jeftina za napraviti, svi delovi ne prelaze preko 400 din.
SaleR:
Pasta za lemljenje? U principu treba je izbegavati. Dovoljno je da koristis tinol koji u sebi ima sve vec potrebno za dobro lemljenje. Da bi ocistio pastu uzmi mdecinski benzin i cetkicu i dobro isperi celu plocicu. Ukoliko nemas benzin mozes upotrebiti i alkohol, a kao zadnja opcija i nitro razredjivac.
djgorandj:
E pa jeste da sam imao takav kalaj oo)) Probacu sa alkoholom, to ce ustedi vreme, a ak onista drugo pravim jos jednu. Desava se da radi usporedno, kao da ima nesto st joj usporava komandu za pustanje i ukidanje struje koa ide na motor. Tako da to moze da bude problem.
djgorandj:
Sema je proverena radi 100%, cena veoma nista, imate kod nas u bg-u za naruciti delove, jedino je postarina skuplja od najskupljeg dela na semi. Ako nekome treba i jaca imam do 40a za dc motor sa cetkicama. Imam i pcb, sta god bude trebalo.
bully:
pozdrav,interesuje me posto ja imam 380 motore 2 kom na speedboatu da li moze dva na jedan kontroler moze i jaci onaj od 40 a posto cu koristiti 3s 2200mah lipo.hvala i pozdrav (pijemo) (res)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version