RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Gumice

<< < (3/5) > >>

dejan_ts:
pa ajde i ja da dodam josh neshto ,za sve moje letece modele do sad koje sam radio ,izbegavao sam da koristim navrte ili plasticne srafove ,krila su bila izjedna i uvek sam ih kacio gumicama ,ali te gumice nisu klasicne gumice vec katovi obmotani sa elastinom ili po nashem ovde kako ga zovu uckur ,nekada se to nalazilo na onim zutim fasiklama za neka dokumenta ,sad znate u cemu se radi ,ja koristim 5mm a koiliko znam krece od 1mm pa do 15,to jes licno kao treger traka za kola
http://zupljanka.com/strane/pletenapoz.html

r-xx:
Ako niste u mogutjnosti da nabavite orginalne gumice, iz mojih iskustava, mislim da su ipak najbolje gumice iz zhenskih gatja...   :mhm :mhm :mhm

adam:
zubo legendooo,  :)aplauz :)aplauz

gizmo:

--- Quote from: srpska posla on November 02, 2010, 09:16:09 PM ---Kada se široka gumca ošteti na jednom mestu naponsko stanje se progresvno menja jer je sila zatezanja ista a presek je smanjen a naponi su koncentrsani baš na tom oštećenom mestu i progresvno dolazi do kidanja.
A kod gumica za tegle stvar je drugačija, ako presečete jednu od gumica naponsko stanje kod drugih gumica se ne menja i ne dolazi do progresivnog pogoršanja naponskog stanja i pucanja gumica bez delovanja spoljnih sila.
--- End quote ---
Samo da ilustrujem koliko su te gumice jake - 1kom drzi 2kg tegova

mtesa:
Samo da potvrdim, ja sam dobio savjet od kolege Djordja, i od tada koristim gumice od unutrasnje gume od kola.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version