RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Gumice

<< < (4/5) > >>

bane:
Mislim da odgovaraju i gumice sa decijih vech balona za pinplanje.

srpska posla:
Odlično, izgleda da moje nisu bile dobre.
Jel' imaš da mi pozajmiš jedno 10 kom?

firebird:
moje iskustvo u vezi gumica sa dečijih balona govori da se posle par meseci stajanja nekako rasuše,ispucaju i postanu gnjecave i lepljive pa onda moram da ih stružem sa površine.Skoro sam u Rodi kupio gomilu gumica za tegle,negde oko 115 din. 150 komada,a sve su bile spakovane u vidu loptice veličine loptice za tenis i raznih boja.E sad nisu toliko elastične kao originalne koje sam imao(verovatno manji procenat silikona nego gume) al vrse posao.Ako mi treba malo duza jednostavno sastavim dve ili više.

Sava:
Od kada znam za sebe i modelarstvo, unutrašnja guma od Fiće, metalni lenjir i uz njega širokim skalrelom seci gumice koje ti je volja. Makazama ćeš napraviti žuljeve, a gumice će biti "ravne" kao vo kad p..ša.
Za manje prečnike ubila se unutrašnja guma od građevinskih kolica. Više ih koristim kao treću ruku i zamenu za čiode kod sklapanja modela. Istina crne su i kada se zamaste hoće da kako babe kažu pušta boju, ali i to rešava sapunica i talk. Da ne mudrujem, pozdrav  :mhm

gizmo:

--- Quote from: srpska posla on November 17, 2010, 10:07:34 AM ---Odlično, izgleda da moje nisu bile dobre.
Jel' imaš da mi pozajmiš jedno 10 kom?

--- End quote ---
Nazalost ne mogu da ti pozajmim...mogu samo da ti poklonim   :big smile

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version