Mislim da je bolje da ne koristis izolir traku. Vec obican selotejp. Na ovom linku koji ti je dao Saborp imas dosta nacina na koje mozes to efikasno da odradis. I medju tim snimcima ako malo potrazis videces i jedan snimak na kome je prikazano balansiranje uz pomoc selotejpa. Izolir traka nije pogodna jer se elisa i sam znas kojom brzinom okrece i spasce. Selotejp se mnogo bolje lepi za plasticne elise. A ako koristis drvene, to je vec druga stvar. I tu je smirglanje, bar po meni, najbolje resenje. I PAZI,ali dobro obrati paznju, ako si narucio balanser iz Kine! Jer nisu odradjeni najbolje. Opet po meni, "najtacniji" balanser je sto prostiji. Nekada su radjeni od aluminijuma i "osovinica" se naslanjala na ostru ivicu. Tako da je dodirna povrsina minimalna. Danas se uglavnom rade od plastike. I dosta su zakomplikovani. Dovoljno je da izgubis i 2-3 desete prilikom sklapanja (ako je iz delova) i da ti balanser ne bude pouzdan. Zvuci smesno ali razlika u tezini medju krakovima elise koju balansiras je jos "smesnija". Da bi je izbalansirao kako treba,ta razlika ne sme biti veca od 0.1 grama! Ako ne verujes,uzmi poslednje parcence selotejpa koje odstranis pa izmeri. A ta tacnost ti je direktno proporcionalna sa dodirnom povrsinom izmedju osovinice i stalka. Sto je manja to bolje. Da ne duzim. U poslednje vreme sam dosta paznje posvetio balansiranju, pa sam mozda i preterao. Ali ako izracunas koje je opterecenje na osovinicu motora pri 9-10 hiljada obrtaja, na kraku elise od 6-7 inca za 1 gram, neces verovati koliku ces silu dobiti. Silu koja krivi osovinicu motora! A svi znamo od cega je. I jos nesto sto je veoma vazno. Povrsina na kojoj ti se nalazi balanser mora biti strogo u horizontali. Sto se majstorski kaze pod libelu. Ne znam koji balanser imas,mozda i na njemu to mozes da vidis