RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Cime seci profil krila od Stirodura???
firtz:
Evo jedan savet od inzenjera elektrootehnike koji je slucajno otkrio kako do?i do cekas zice...
Svi mi smo vidjali grejace od kvarcnih grejalica, koji se menjaju kad originalni crknu. Ti grejaci imaju u kvarcnoj cevki grejac od cekas zice koja je spitalno kao opruga slozena unutra.
Mozete uzeti grejac bilo koje snage, i sa baterije rezati stiropor. Cena grejaca nije preko 250din, a tu ima cekasa za tri zivota, siguran sam..
Ako imate neki izvr struje, jos bolje po bateriju, ali pripazite... Usija se odmah....
nisam sekao stirodur, imam prilicno iskusva sa stiroporom...
saxpg:
Uvijenog cekasa ima i u grejacu od TA peci (termo akumukaciona), ali je problem ispraviti ga.
Jako je tanak pa kada se zategne oko neceg da bi se ispravio zica puca, sekao sam sa njim.
ak:
Trebalo bi da moze i zica od gitare, naravno ne ona oblozena.
srdjan012:
Moze i od zice za ves samo treba mal' jaci akumulator od 800amtera :sljus
Salim se naravno, nemojte da se ljutite.
Cekas zica od grejaca kvarcne grejalice je najbolja varijanta bar sto sam ja probao do sada. ()-()
ivanmagd:
ja sam probao sa zicom iz grejaca za kvarcnu grejalicu i cekas je mnogo tanak jer kad je stegnem da se ne uvija dok sece ona pukne , stezem je dok je vruca jer ako je stegnes na hladno cim se ugreje istegli se i opet nista , jedino kad bi pronasao deblji cekas, a probao sam i celicnu zicu od co2 aparata za varenje od 0.8 mm , radila je lepo i moze lepo da se stegne , bog da dusu prosti onom trafou koji je radio 20 min i :pop:
Pozdrav!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version