Dragi moj KG-ninu,
ja sam ti poslao toliko saveta i predloga za resenje tvojih problema jos dok si razmisljao o gradnji ove hranilice, da bi se od njih mogla da napravi knjiga!
Ali, hajde da ti dam jos jedan savet !
Resenje za tvoj problem "otvori-zatvori" je toliko jednostavan da ne moze da bude jednostavnoji, i to za nekoliko desetina dinara, ili cak badava, ako sam napravis:
-otseces od krstaste veze za prenos komandi sa servoa dva kraka, tako da dobijes ostatak u obliku slova "L"
a mozes i da ga napravis od spera, pleksija, aluminijuma....
-ugradis (usrafis) ga sa bocne strane zida (korita camca) nefiksiranog dela vratanaca
-spojis servo (levi!) sa leve strane "vagice" servoa na gornji krak "slova L"preko standardnog konektora servoa i dela kojim hoces da upravljas (moze i vec postojeca zica na servou, ma da mislim da ce hod biti kratak; i ako se vratanca ne moraju da otvore do kraja za "kipovanje"), a
-suprotni kraj vagice (famoznog "L") " povezes sa vratima i podesis hod otvaranja, preko polozaja vagice na servou; komanda dole, vrata se spuste, komanda gore vrata se dignu. Tako upravljajuci mozes /otvori,zatvori/ da "razastires" hranu po povecem prostoru.
- i sve ovo ponovi i sa desne strane!
Znam da ti ovo nije bas najasnije, pa kako zelis da ostanes anonimana po svaku cenu (kada sam te zamolio da posaljes adresu pa da ti posaljem kompletne crteze hranilice, a ti to odbio), pokusaj da kod nekog KG vazduhioplovnog modelara potrazis razjasnjenje. Odmah ce ti objasniti, jer je daleko prostije od ovog mog pisanija!
Da sumiramo: dve "L" polugice , dva M 3 srafa za fiksiranja "L"-a, cetiri komada zice (2 mm) i dva prikljucka od RC komandi (opet, kazem ti, mozes sam da ih napravis) koji se fiksiraju na vratanca!
I dok srkuceh kaficu ili pivce, stvar gotova!
-