Danas popodne sam iskoristio da (napokon) zavrsim Sickla.
U medjuvremenu su stigle vodjice za kablove i moram da priznam da mi se jako svidja kako je to sve ispalo. Ja volim da su kablovi uredni iz vise razloga a glavni je da tako ne landaraju po modelu cime se povecava mogucnost da se raskace. Morao sam da vodim racuna da antene od prijemnika i satelita ne budu zaklonjene carbonom koji je u trupu i da su sve pod 90 stepeni u 3 ravni. Naravno na livadi ce biti odradjen range check vrlo detaljno a imam i Spektrum loger koji na kraju leta belezi kako se svaka pojedinacna antena u letu ponasala. Prijemnicka baterija je Rhino 2S 610mAh.
Prethodno je odradjeno teziste i pozicija za baterije. Programiran je kontroler manuelno, ako nekog zanima koje vrednosti su konkretno koriscene neka pita.
Programiranje stanice je proslo glatko posto se identicno programira kao za Wind 110. Ovom prilikom cu dati i sve vrednosti otklona, za sva 3 moda letenja, koje koristi Andrew Jesky na svim svojim F3A modelima.
Eleroni (u stepenima):
standard: gore 11; dole 11,5; expo 50%
snap: gore 19,4; dole 19,7; expo 60%
kovit: gore 23,7; dole 23,7; expo 70%
Elevator:
standard: gore 10; dole 10; expo 40%
snap: gore 18; dole 18; expo 60%
kovit: gore 23; dole 23; expo 75%
Za vertikalac se ne moze dati genericki jer varira od modela do modela. Andrew Jesky ga steluje tako da model radi noz sa pola palice u standard modu.
Na kraju je trebalo smestiti model i na moju "avio zip" policu. E bogami to je bila prava glavolomka. Posle vise sati (bukvalno) proba i razmestanja za sada je to ovako.
Prvi let je bio planiran sada za vikend ali je probni pilot (Nikola) opravdano zauzet. No sacekacemo ga, zasluzio je svakako da ga on prvi poleti. U svakom slucaju model ce biti na skupu 20. Maja gde ce Nikola prikazati P13 FAI program.
poz