RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
CNC rezanje stirodura
SkySpirit:
U sustini sve je OK, jedino u BIOS-u nisam izvrsio podesavanja. Problem je u sledecem:
U Foam Worku su dali presek krila za probu masine i par slova sa nacinom povezivanja, kada sam startovao masinu zica mi nije pratila ujednaceno konturu koju je iscrtavao na monitoru, i hod je bio izuzetno mali 10-ak cm. Verovatno da treba da se izvrse podesavnja u programu, ali ne znam kako. Postoje dosta opcija pokusavao sam ali... Takodje sam naisao na problem prebacivanja texta iz Corela, sejvovao sam ih u DXF i DWG extenziji da bi preko CadWorka mogao da ih prebacim u FWork-u ali ih ne prepoznaje.
tibeteagle:
U FW u Machine Setup-u imaš parametar za veličinu pomaka, generalno za sve motore, u [step/mm] Izračunaj koliko treba da korača motor dok napravi 1mm pomaka. Recimo ako motor ima polukoračno upravljanje onda korača 400 koraka po krugu. Ako je visina navoja na vretenu 4mm onda je računica sledeća. 400/4=100. Treba upisati vrednost 100.
Iz Corela exportuj DXF fajl (nižu verziju) Učitaj u CW. Zatim CNC Tools, Prep Drawing.Zatim ponovi CNC Tools i Generate DAT file from sequential drawing. File, Save, DAT file. Ovo važi u slučaju da si crtao gotovu putanju žice sa ulazom i izlazom.
Dakle u FW treba učitati DAT file u oba prozorčeta sa UKUPNOM širinom crteža u svako donje prozorče. Izgenerisati putanju motora koju možeš sahraniti kao CU1 file.
Start Cut, podesi parametar brzine rezanja koje ti odgovara, i START.
Treba da radi. Probaj. :mhm
Poz.
SkySpirit:
Hvala tibeteagle, pokusao sam ali izgleda da cu morati da radim u MACH-u. mmmm
tibeteagle:
Gde si zapeo?
FW je dobar program za rezanje konusnih krila. Suština je projetovanju, pripremi i podešavanju.
Probaj (work)
SkySpirit:
Jos jednom cestitam na postavljenoj temi Tibeteagle. :)aplauz
Pozdrav! (res)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version