RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

STIRODUR u modelarstvu

<< < (3/10) > >>

n3mke:
Tibeteagle, da nemaju tu slucajno boje za airbrush?

tibeteagle:

--- Quote ---Tibeteagle, da nemaju tu slucajno boje za airbrush?
--- End quote ---

Nemanja, slobodno ih pitaj preko maila sve što te interesuje. Mlade gospođe koje vode radnju će ti reći sve. Ako ima u programu http://www.rayher-hobby.de/  onda ima.
kako vidim imaju sistem eirbraša za apsolutne  ") ale, ali to je za tebe igračka  :D

NIje mestu za to, ali ako si već spomenuo, imam veoma kvalitetan pištolj za Airbrush i neke farbe sa kompresorom na prodaju. Ako te interesuje, javi se na mail. Možda ću da stavim na tezgu foruma.
Poz.

tibeteagle:
Od Vladasimon

--- Quote ---Postovanje  Smiley

Jedno pitanje vezano za farbanje. Da li bih ovim ( http://www.creatinas.co.rs/proizvodi/?eeiid=1753 ) bojama mogao da farbam elapor,odnosno svoj Easy Gilder?

Cenim da vi imate najvise iskustva sa ovim stvarima

Hvala
--- End quote ---

Da, da, da. Farba je sigurno dobra i za elapor, stiropol, stirodur, drvo, metal, papir i sl.  :mhm
Slobodno se može kupiti i isprobati. Nemačni kvalitet. Ako je gusta, može se malo razrediti i farbati u dva sloja da bi bolje pokrila podlogu.
Najkvalitetnije je farbati elapor tako da se ufarba sa bezbojnim lakom ceo model. Tako se pore zatvore, izravna se površina i tako nanešena farba u boji je lepša i ravnija. Model se ne prlja toliko i oprati sa vodom je lakše.
Ima i bezbojni lak u malim flašicama u Creatinas radnji. Za Easy Glider treba 2-4 flašiece, odnosno 150-200 ml.
To ne znači 150-200g više težine na modelu, jer se oko 70% vode ispari pri suženju.

Hvala na poverenju.  ;namig

IvanGrozni:
TE, da li ove boje mogu da pomešam sa parket lakom? Koliko sam shvatio to nisu pigmenti.
Dobro si predložio, da izoflor prvo premažem bezbojnim parket lakom, pa da onda farbam ovim bojama. Izoflor će upiti nešto parket laka, tako da će potrošnja ovih boja biti manja.

Danas sam parče izoflora isprskao akrilnim auto lakom, čisto da vidim kako će ga deformisati. Farba se nije ni mogla primiti, a efekat je bio kao kada se keks umoči u mleko, samo što se izoflor smanjio.

vladasimon:
tibeteagle, hvala  :)aplauz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version