RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI
Ampmaster
drjack:
Tu posebno treba voditi racuna da sve bude u jednoj ravni. Proveru da li je sve kako treba, radio sam na staklu. Ostalo je jos da se pripreme mesta gde ce kasnije doci sarke. Zbog toga sam na par mesta morao dodatno da ojacam letvice kroz koje se busi rupa. Mesta za sarke sam uradio tako sto sam bocno spojio dva susedna dela i jednostavno spenadlom obelezio gde treba da se busi. Busenje sam uradio rucno vrteci prstima, burgiju manjeg precnika od precnika sarke . Kasnije kada se bude ugradjivala sarka, bice dovoljno tesna rupa, da sve ostane cvrsto.
Inace ovo su sarke koje cu da stavim:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=7687
drjack:
Nakon toga sam popunio par rupica i spoj gde se nalazi zica horizontalca. Za to sam koristio stari stolarski stos, tj. piljevinu od balze pomesanu sa belim lepkom za drvo. Nakon susenja i laganog smirglanja ta mesta su ostala idealno ravna.
drjack:
Evo kako izgleda kompletan rep, zalepljen privremeno selotejpom.
Ostalo je da se jos malo obrade napadne ivize horizontalca i vertikalca i da se sve prodje finom smirglom.
drjack:
Ovo su lepkovi i akrilni git koji ponekad koristim :
drjack:
TRUP
Nakon repa dosao je na red trup. Po originalnom planu, donji deo je zaobljen,
ali smo se mi odlucili za laksu ravnu varijantu, slicnu kao na Spacewalkeru. Bocne strane su od balze 2mm
ojacane letvicama 5x5mm kod mene a kod Tose drvcima za raznjice od bambusa.
Tosa je svoj trup vec olaksao tako sto je izvadio par komada balze a ja jos
nisam dok sve ne kompletiram i ne izmerim tezinu pre sastavljanja. Ovde je potrebno sve dobro isplanirati, pocevsi od
nosaca motora, krila, tockova i servoa repa. Poseban deo koji cemo raditi je gornji poklopac sa staklenom kabinom.
Takvu jos nismo radili, ali smo otprilike osmislili kako cemo to izvesti. Ideja je da se kompletan prednji deo sa kabinom podize
radi lakseg pristupa elektronici i baterijama, i da se fiksira magnetima. Takodje treba predvideti otvor odozdo za izlaz vazduha, koji ce
napred ulaziti radi hladjenja elektronike i baterije.
Nastavak sledi....
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version