Proslo je vec neko vreme od kada intenzivno letim ovaj model. Model se zaista odlicno ponasa u vazduhu. Izuzetno je pitom i miran i dozvoljava opustanje i akrobacije. Nema vise treme ili straha od razbijanja. Ipak djavo nikada ne spava. Danas sam zadnji stigao na 13 Maj i odleteo nekoliko letova. Ostao sam na kraju sam na aerodromu i resio da potrosim sve baterije koje sam poneo, i za malo ostao bez modela.
Prilikom zadnjeg poletanja, nisam proverio otklone komandi, sto inace stalno radim i naravno peh. Cim se odvojio od zemlje, nagnuo se ostro na desnu stranu, sto sam kontrirao ali sam morao stalno da drzim na palici levi nagib do kraja. Nije vise bilo piste pa nije bilo druge nego da ga popnem i tako probam da napravim krug. Model se klatio kao pijan, i cim bi popustio palicu, odmah bi se ostro nagnuo na desno. Pomislio sam ovo ce da bude teska za..bancija
Nekako sam napravio kilavi levi krug, pa cak uspeo da prošišam pistu. Odleteo sam jos jedan, i dovukao ga malo brze u pravac za sletanje, sa neznim pokretima vertikalca. Cini mi se da nikada lepse nije sleteo. Imao sam sta i da vidim. Levi eleron 2/3 otklona na dole .
Probam na stanici, vidim sve radi ali u neutrali desni stoji dobro a levi i dalje u polozaju na dole. Proverim da se nije otpustila komanda ali sve u redu. Prakticno sam otklonom palice u levo, desni eleron spustio u toku leta i dobio flaperone i tako ga odrzavao u vazduhu.. Inace eleroni su vezani preko Y kabla. Kuci skinem i zamenim servo, ali onaj stari na testeru radi dobro. Ne znam sta je u pitanju osim da je mozda preskocio zupcanik u servou.
Promenio sam za svaki sl. i Y kabel. Servoi elerona su HTX 900 i bice zamenjeni boljim digitalnim.
Baterije sam na kraju potrosio leteci na Spacewalkeru..