RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI

Ampmaster

<< < (26/57) > >>

drjack:
Na Ampmasteru sam pred Prvi (II let)  zamenio motor. Umesto starog Turnigy   C-3542 1100 KV, ugradio sam na iste rupe D3542/6 1000KV
Ovaj prvi ustvari i nema vise da se kupi, vec mu je D3542 zamena. Stari motor je radio dobro  ali je bio previse bucan, kao da mu je lezaj otisao,  Nema nikakvog lufta ali nemam ni lezajeve za njega. Ipak je dobio jak udarac   prilikom pada u Trsteniku.
Evo uporedne slike tih motora  kod Spacewalkera i Ampmastera

Novi motor je i fizicki razlicit od starog, pa nisam mogao da ubacim spiner kako sam hteo. Prednja strana mu je  malo duza , osovina drugacija, ali  necu pomerati nosac motora zbog toga.   Zato ce za prvi i kasnije letove ostati ovako. Bar ima bolje hladjenje.
Ako neko ima nove lezajeve za prodaju  koji  idu u C-3542 molio bih da mi javi.

Nakon toga odredio sam mu teziste. Po preporuci je na samoj remenjaci ali sam ga pomerio neki mm napred .

Trebalo bi da poleti za vikend ako ne bude prejakog vetra

drjack:
Ampmaster je danas konacno poleteo ali i uspesno sleteo  :big smile
Napravio sam 7-8 letova i ono sto smo videli  u Trsteniku se i sada ponovilo. Izuzetno lepo se ponasa u vazduhu.  Osim dva klika na stanici po dubini pre prvog sletanja nista drugo nisam imao potrebe da trimujem. Raspon brzina je od vrlo sporog do veoma brzog modela. Ipak je motor koji smo ugradili jaci nego sto je potrebno pa sam ga uglavnom leteo na trecini gasa. Ima dobru finesu i lepo planira bez gasa, vrlo je okretan. Jedino sto nisam podesio, su otkloni komandi, koji su bilo namesteni na maximum, pa sam morao nezno da pomeram palice. Veceras se bacam na studiranje Futabinog prirucnika. Za razliku od prvog trupa, ovde nema ni grama olova. Bilo je danas i vetra i pariranja na sletanju ali je sve proteklo bez problema. Koristim priliku da se zahvalim Branku na podrsci i  nesebicnim savetima. A evo ga i jedan kratki video   od poletanja do sletanja

sasa:
 :)aplauz :)aplauz :)aplauz :)aplauz :)aplauz :)aplauz :)aplauz

Anakin:
Bravo. Svidja mi se kako leti. Sletanje je bilo super.

drjack:
Evo jos jednog videa.
 Ovo je ustvari bio prvi let, malo sporiji i smireniji.
Cak sam uspeo da ga prevucem u pokusaju da posle valjka malom brzinom napravim luping.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version