RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI
Ampmaster
ivanmagd:
Meni se na hxt900 dogadjalo da se otpusti sraf poluge servoa pa samo poluga preskoci nekoliko zuba, servo naravno ispravan ali pretegao sam sraf u plastici u kojoj je navoj oblajznuo i sraf se otpustio sam vremenom. Sreca da si uspesno sleteo avion inace zbog jednog srafa (rip..)
Pozz Ivan
drjack:
Juce smo Tosa i ja probali novu HD kameru.
Okacili smo je na kabinu sto je ispala dosta dobra pozicija i pored elise koja se vidi na snimku
Snimak je ovde. Yutoube je skunuo dodatno rezoluciju ali i izmenio proporciju slike sa 16:9 na 4:3 , Kako da zadrzim odnos slike 16:9 ?
Evo snimka ovde:
http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,10190.90.html
drjack:
Danas sam na 13 maju konacno uspeo da isprobam nova podesavanja komandi na Ampmasteru. Vreme je bilo idealno i bez vetra. Umesto Y kabla koji sam do sada koristio, stavio sam dva odvojena za elerone. Ubacio sam Expo i Dual rate. Upravjanje modelom sada je mnogo elegantnije i preciznije. Sletanja su vrlo mekana. Na zalost danas sam imao samo 2 baterije, nove mi jos nisu stigle. Takodje cekam da mi stignu i novi servoi elerona umesto postojecih HX900.
drjack:
Cekajuci da mi stigne jos nesto elektronike za Citabriju, uhvatio sam se opet malo Ampmastera. Model je ove sezone napravio dosta letova, pa je tako bio dosta izlozen suncevim zracima. To je ucinilo da je originalna boja providnih folija dosta izbledela. U originalu sam ga presvukao sa dve razlicite ljubicaste folije sa HK, od kojih je ona tamnija potpuno izgubila boju. Zato sam resio da te delove folije zamenim novom.
Krilo pre zamene:
Prvo sam lagano zasekao skalpelom staru foliju i onda je polako skinuo sa krila. Nije bas iz prve htela da sidje pa sam delove gde su ostale fleke posebno pazljivo doradio.
Posle toga sam isekao komade nove folije,
i zalepio
Isto sam ponovio i sa eleronima. Tu je islo malo teze jer sam ih odvajao od krila ali je sve proslo OK.
Nakon sto sam zavrsio sa krilom, shvatio sam da bi sada isto trebalo uraditi i sa repom, jer je razlika u nijansama velika.
To je malo tezi zahvat sve dok je rep zalepljen za trup. Zima je duga pa ce biti vremena i za to.
rajevic:
Samo polako i bez zurbe (work) 4e
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version