RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI
Ampmaster
drjack:
30% +
drjack:
Posle negde oko 600 letova "malog" Ampmastera, doslo vreme za generalku. Providnu HK foliju koja je jako izbledela, zamenio sam novom. Napravio sam i novo kormilo pravca , ojacao vertikalac, bacio staru kabinu koja je vec pocela da puca. Nova ce biti napravljena ovih dana i to u vise primeraka, jer se u Beogradu rade jos najmanje dva kom. pa da ne zafali. Zamenio sam i rostilj iza kabine novim, Ostalo je da presvucem poklopac i da sredim motor. Color shema je dosta slicna staroj.
Dakle posle 2,5 godine letenja evo rezimea :
Ukupno oko 600 letova
1 trup totalno razbijen (prvi let), ostao od njega samo rep koji je kasnije ugradjen u novi trup, blago ostecenje krajeva krila-sanirano,
3 para plasticnih trapova + 2 plasticna tocka, (sve prilikom sletanja na asfalt)
1 nosac zadnjeg tocka.(takodje asfalt)
1 spaljena baterija.
3 polomljene elise
Ukupno padova 1 na prvom letu direktno u vertikali u beton, jedan na sletanju sa male visine na Ceneju, (ispala mi stanica iz ruke), 2- grublja setanja... Za ovakav model i uzitak letenja koji mi je pruzio nista strasno.
Ustvari ovaj model mi je toliko legao da sam resio da ga i dalje letim radi opustanja.
Za vreme generalke, nastala je mala stanka oko velikog Ampmastera. Taj je dobio nogare, cekaju se neki delovi sa HK, i pripremam se da pocnem sa izradom krila. Nadam se da ce i taj biti gotov do proleca.
Ostatak flote u letnom stanju spava na zidu kancelarije, ceka se lepo vreme ili prolece pa sta prvo stigne....
rajevic:
Dragane proleće je stiglo i možemo li znati dali se nešto radilo oko velikog AMPMastera???
Mislim da je vreme da isplivaju neke informacije ako ih ima, nestrpljivo čekamo oo))
drjack:
Pa iako usporeno, zbog raznoraznih razloga, radilo se nije da nije. Trup je skoro gotov treba samo da se presvuce, takodje je gotov i alat za novu veliku kabinu. Zapelo je kod krila jer se ispostavilo da je drugar koji mi je sekao rebra malo pogresio u nekim detaljima, pa cemo od nedelje iseci nova kako bi se sve lepo uklopilo. Iz Krusevca je sigla cevka za bajonet (i to ne jedna nego vise komada) pa se ovom prilikom zahvaljujem Stanku i celoj ekipi koja je pripomogla. Motor je spreman fale jos servoi i kontroler, nove baterije na putu. Ocekujem da krla zavrsim u naredne dve nedelje. Realno je da ceo model bude spreman oko 1 maja. U madjuvremenu se leti stari Ampmaster koji je dobio novu presvlaku. Danas smo se bas naleteli na 13 maju. :big smile :big smile
rajevic:
Samo napred i bez zurbe samo da bude sve OK. Ocekujemo dalje informacije (<--) ()-()
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version