RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI
Ampmaster
drjack:
Nastavak gradnje:
Nova rebra za krila smo sekli na CNC glodalici i ispala su sasvim ok. (Zahvaljujem se azoranu)
Sa avio sperom je bilo monogo lakse, a balzu smo zalepili za podlogu dvostrano lepljivom trakom.
Nakon vaganja letvica i rebara i rasporedjivanja delova po tezini za svako krilo, pristupio sam sklapanju.
U krajnja rebra od avio spera sam ubacio zavrtanj za fiksiranje krila za trup i mini bajonete za lakse pozicioniranje krila.
U trup sam takodje ubacio vodjice karbonskog bajoneta. Obzirom da su leva i desna strana trupa radjene u sklopu, rupe za bajonet su se idealno poklopile. Na sam trup zam zalepio jos po jedno rebro od avio spera na koje ce se naslanjati krila, a sluze kao nosaci vodjice bajoeta koja prolazi kroz trup.
Na krilima ima jos dosta posla. Proveru geometrije sam odmah probao, i sve se uklopilo lepo. Sad vec lici na model:
Alat za kabinu je gotov, i trebalo bi i nju da zavrsim ovih dana.
grebic:
Lepo, lepo... Samo (work)
Gde si nabavio te vodjice za bajonet? mmmm
(<--)
rajevic:
Bravo Dragane :)aplauz
AMPMaster u vecoj razmeri izgleda mi jos lepse pogotovu sa tvojom prepravkom simetricnog profila i po sredini trupa. Mislim da ce imati dobre letne karakteristike. Jedva cekam izvestaj sa livade.
Sa srecom dalja gradnja i ocekujemo kao i uvek dalje informacije. (res)
drjack:
Hvala Grebicu,
Za cevke se pobrinuo @aerofly i odlicne su. Vidim ih i na njegovom Pajperu koji zavrsava.
Ako sam dobro razumeo prave se od pekarskog papira i nekog lepka.
Stanko ako citas ovo molim te, kada budes imao vremena, objasni postupak izrade cevki.
Rekao bih da je izrada manje komplikovana od epoxi cevki koje sam radio za Citabriju.
Slobodane, ne zurim , ima ovde jos dosta posla.Npr. fale mi servoi repa i kontroler....
aerofly:
Cestitam na radu..lepo I pedantno bas kako treba :)aplauz
Sto se tice cevki za to je bio zaduzen nedbojsa ja sam samo posmatrao ;namig
Ali koliko sam uspeo da vidim posto vesto krije tehnologiju izrade na bajonetu se prosto samo smota papir a predhodno premaze drvofiksom I urola,e sad u zavisnosti od zeljene debljine zida toliko se namotava ali predhodno bez lepka da bi se tacno odredila duzina papira I to je to, ja sam ga ovako malo uprostio mozda ima I neka caka verovatno ce nebojsa nesto I da kaze..a da,kada se urola odmah se izvuce sa sipke-bajoneta I stavi na ravnu podlogu radi susenja!pozdrav
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version