RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI
Ampmaster
miša2002:
Očekivao sam da ćete da se pohvalite poklonom (novogodišnjim) za uspeh završetka projekta
AMPMASTERaJR... A ono ni ti ni TOŠA ni slovca...
soprano:
Pa trebali bi onda da vidimo tu masinu,greota da slike stoje samo u kompu.....Pozzzz
drjack:
Pa nije ni do pola gotov. Misa2002 nam je odradio laser cut rebara, da se ne mucimo i usput i ove krajeve krila kao iznenedjenje. Zapeli smo kod kabine i pala je odluka da ipak pravimo vakum za platiku iako smo bezali od toga. Za sada ce kabina sa trupom da priceka, da ne gubimo vreme. Obzirom da su stigla rebra malo cemo da preskocimo redosled i da odradimo krila.
Bice valjda i slika ovih dana samo da prodje ova zderacina- Novogodisnja!
drjack:
KRILO:
Rebra su od balze 3mm
Raspon celog krila je nesto ispod 1,3m i radi se iz 2 dela. Za remenjace sam koristio lipove letvice 6x6. Lepio sam ih super lepkom a na pojedinim mestima dodao i malo belog lepka za drvo.
Komsija Misa2002 je lepo zamislio da zubice na rebrima lako odstranimo u kasnijoj fazi izrade krila,pa ih je kod laser cut-a ostavio da se drze na 1mm balze, ali su se ista odvalila u transportu i to sva do jednog! . Ovo se prvo ucinilo kao problem jer su sva rebra razlicita ali smo kasnije delice obelezili i zalepili selotejpom na svoje mesto.
To je ustvari ispalo jos bolje jer sam nakon lepljenja rebara, samo odlepio selotejp pa nista nije moralo posebno da se sece vec samo da se lagano obrusi.
drjack:
Nakon lepljenja rebara resio sam da pojacam kompletnu remenjacu pa sam poceo da lepim uzduzna ojacanja od balze 1,5mm
Mogla je i tanja ali sam ove imao u izobilju u otpadu.
Da bih dobio sto bolje naleganje komadica balze, posluzio sam se plasticima gerom za ramove za slike i pomocu njega obradio balzu, tako da dobijem idealno prave uglove. Slike govore sve..
Nakon popune skinuo sam gore pomenute zubice pa to sada izgleda ovako:
Zadnje polje sam namerno ostavio nepokriveno jer tu planiram da umesto balze ubacim avio-sper koji ce drzati obe polovine krila. Naravno mogao sam rebro i ranije da zasecem ali mi je to promaklo. Tosa ce mozda umesto dela gornje remenjace da ubaci karbon 6x6 koji idealno pasuje u rebra. Ja sam od toga odustao jer je vec u ovoj fazi krilo izuzetno jako. Za svaki slucaj, u tri rebra sam otvorio otvore za prolaz zica za servoe elerona, ako budu u krilima, ali moze da se desi da umesto njih bude 1 centralni.
Natavak sledi...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version